Végre leleplezhetik a Naprendszer kilencedik bolygóját, de nincsen könnyű dolga a tudósoknak

Amerikai kutatók már kiszűrték azokat a helyeket, ahol a rejtélyes kilencedik bolygót kell keresni. Ez alaposan átírhatja azt, amit ma a Naprendszerről tudunk.

A NASA azért erre is kiemelt figyelmet fordít

A naprendszer kilencedik bolygója egy feltételezett óriásbolygó, amely a Neptunuszon túl kering a Nap körül. A bolygó létezését még nem sikerült közvetlenül bizonyítani, de a külső Kuiper-övben található objektumok pályáinak elemzése alapján sok csillagász úgy véli, hogy van egy rejtőzködő bolygó, amely befolyásolja ezeket az égitesteket

A NASA-nál van elég dolog, ami megoldásra vár, de természetesen erre is kellő figyelmet fordítanak, mivel óriási felfedezés lenne. A kutatók azonban nincsenek könnyű helyzetben, és ez nem is csoda.

A kilencedik bolygó felfedezése nagy kihívást jelent a csillagászok számára, mert a bolygó nagyon messze van a Naptól, és nagyon kevés fényt ver vissza.

Azonban most megtörhet a jég, és a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) tudósai azon vannak, hogy megtalálják a megoldást. A galériánkban még többet megtudhatsz arról, hogyan akarják leleplezni a titokzatos bolygót!

A HVG számolt be róla az IFLScience cikke alapján, hogy kutatók kiszűrték azoknak a potenciális helyeknek a 78 százalékát, ahol a kilencedik bolygót keresni kellene.
Kattints a további képekért!

A Nova-C leszállóegység már szerdán elindul a Hold felé, és ha minden jól megy, jövő hét csütörtökön fog landolni.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sokan töltik az okostelefonjukat maguk mellett az ágyban - írja a TWN.hu. Igen ám, de ez nemcsak a készülék, hanem a tulajdonosa számára is komoly veszélyeket rejt.
Lifestyle
A Nyilast pozitív energiák veszik körbe, használja ki őket! Napi horoszkóp.
Sztárok
1997. július elsején ünnepelte 36. születésnapját a hercegné: akkor még nem tudta, de ez volt számára az utolsó.