Lifestyle

Nagy magyar film kvíz - Felismered a legnagyobb hazai klasszikusokat?

Bár földrajzilag messze vagyunk Hollywoodtól, a magyar filmtörténet hihetetlenül gazdag. Neked elég egyetlen állítás ahhoz, hogy felismerd a régi magyar filmeket?

A legnagyobbakat adtuk a világnak

Az 1901-ben készült A táncz című fekete-fehér némafilm volt az első alkotás a magyar film történetében, ezzel indult a magyar filmgyártás későbbi sikertörténete.

A világ számos nemzetközileg is ismert filmes alkotót köszönhet Magyarországnak, gondoljunk csak Kertész Mihályra vagy Korda Sándorra a kezdeti időkből.

Persze nem szabad kizárólag nemzetközi viszonylatban gondolkodnunk, hiszen a magyar filmgyártás rengeteg nagyszerű alkotással örvendeztette meg a hazai nézőket is - ezek, bár mind technikailag, mind történetvezetésüket tekintve mai szemmel elavultnak tűnhetnek, mégis olyan klasszikusokká váltak, amelyeket a mai napig szívesen nézünk meg.

És te mennyire vagy képben a régi magyar filmekkel? Felismered őket egyetlen állításból?

A játékért kattints galériánkra - a megoldásokat az utolsó ábrán találod.

Figyelem! A képek csak illusztrációk, nem feltétlenül segítik az adott kérdés megválaszolását.

Szerelmi történet a szocialista Budapesten, amelyre árnyékot vet az egyre erősödő áruhiány és a kereskedelmi szektor működésének - sokak számára kellemetlen - változásai.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A történtek olyan szinten traumatizálták az édesanyát, hogy úgy döntött: inkább nem vállal több gyermeket.
Sztárok
Görgényi Gabriella Született Anyák címmel írt egy könyvet, melyben három sikeres nő beszél az anyaság nehézségeiről, a szülésről és az életről tabuk nélkül.
Sztárok
Wolf Kati magánéletét és a gyerekeit mindig is tudatosan óvta a nyilvánosságtól, nem akarta, hogy az ő életét éljék, reflektorfényben. A lányok mára azonban már nagyok, el tudják dönteni, hogy...