Azonnal eltűnnek a zsíros, sárga foltok a műanyag ételhordóról, ha mostantól így takarítod

A műanyag ételtároló dobozok a legtöbb háztartásban nélkülözhetetlenek, ám az igencsak bosszantó tud lenni, amikor a paradicsomszósz, a curry vagy az olajos, zsíros fogások nyomot hagynak rajtuk.
Rögtön látni fogod a változást
Legyen szó a vasárnapi ebédről megmaradt pörköltről, a hétköznapra előre elkészített fogásokról, vagy a gyerekek délutáni uzsonnájáról, a műanyag tároló dobozok minden helyzetben hasznosak tudnak lenni, így a konyhában is egyszerűbb rendet tartani – ráadásul ezeket a praktikus eszközöket könnyű is szállítani, nem foglalnak túl nagy helyet, pluszban jól zárhatók. Az egyetlen, ám sokszor felmerülő probléma velük kapcsolatban, hogy pikk-pakk zsíros, kellemetlen, sárgás elszíneződés jelenhetnek meg rajtuk, ami különösen bosszantó velejárója a használatának. A paradicsomos ételek, a kurkumás fogások vagy akár egy-egy olajos sült is képes örökre nyomot hagyni kedvenc dobozainkon, így a korábban kristálytiszta tárolók pillanatok alatt gusztustalan hatást kelthetnek. Azonban a megfelelő tisztítási módszerekkel és néhány apró trükkel nemcsak a dobozok tisztaságát őrizhetjük meg, hanem ahhoz is hozzájárulhatunk, hogy akár évekig tudjuk őket hasznosítani. Galériánkban felsorolunk olyan fertőtlenítő és szagtalanító módszereket, melyekkel a tárolók pont úgy fognak kinézni, mint amikor megvettük őket; a részletekért kattints a galériára!
Leadfotó: Getty
Forrás: Martha Stewart