Vasárnapig teljesen ingyen, a foteledből nézheted a friss Oscar-díjas dán kultuszfilmet

Thomas Vinterberg legújabb, Oscar-díjjal is jutalmazott alkotása valamiért kimaradt az újranyitó magyarországi filmszínházak kínálatából, ám otthon most te magad is bepótolhatod, ráadásul teljesen ingyen.

Mads Mikkelsen a pohár fenekére néz

Most otthon, teljesen ingyen, gyakorlatilag a foteledből nézheted a világhírű dán mozidirektor, Thomas Vinterberg legújabb filmjét, a Még egy kört mindenkinek címűt, mely a múlt hónapban megrendezett Oscar-gálán a legjobb nemzetközi filmnek járó kitüntetést gyűjtötte be. A Még egy kört mindenkinek története néhány életközepi válságtól sújtott tanárról szól, akik elhatározzák, ezután konstans alkoholmámorban fogják élni az életüket, ugyanis roppant kíváncsiak, hogyan változtatja meg őket és környezetüket, ha a szokásosnál gyakrabban emelgetik majd a poharat. A bizarr kísérlet kezdetben igencsak ígéretesnek tűnik, ám - ahogy az már lenni szokott - egy ponton hiba csúszik a főhősök számításába, s elveszítik az irányítást az események felett. A film főszerepét egy igazi nemzetközi sztár, az 55 éves Mads Mikkelsen alakítja.

Fotó: 123rf

Ezeket a mozikat is ingyenesen tekintheted meg

Ha azonban úgy érzed, nem te vagy a Még egy kört mindenkinek célközönsége, akkor sem kell csüggedned. Szintúgy ingyenesen tekintheted meg a román Alexander Nanau Kollektíva című dokumentumfilmjét, sőt a lengyel Jan Kosama Corpus Christi című drámáját is. Minderre vasárnapig, a Lux Közönséghét keretében van lehetőséged. Az online esemény létrejötte az Európai Filmakadémia, az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Europa Cinemas együttműködésének köszönhető. A Közönséghét publikuma május 23-ig értékelheti az érintett filmeket egy egytől ötig terjedő skálán - az ő voksolásukból tevődik össze a szavazatok egyik fele, a másik felét pedig az Európai Parlament tagjainak szavazatai adják. Az aranyérmes mozi címét június 9-én hozzák nyilvánosságra az Európai Parlament plenáris ülésén.

Ha regisztráltál, itt tudod megtekinteni a szóbanforgó mozikat.

Bár ezen a hétvégén a magyar film napját ünnepeljük, ettől függetlenül összeszedtünk néhány inspiráló külföldi filmet is, amelyek igazán motiválóak lehetnek egy hétvégi csajos, filmmaraton alkalmával. Íme, öt kihagyhatatlan mozi, amelyek garantáltan elgondolkodtatnak, vagy akár megváltoztathatják az egész életedet is.

Leadfotó: 123rf

Oldalak