Lifestyle

Mosogatószivacsot használsz? Ezeket a hibákat semmiképpen se kövesd el, jóval többet ártasz velük, mit gondolnád!

Legtöbbször nem is gondolunk bele, hogy egy annyira hétköznapi tárgynak a használata, mint a mosogatószivacs, nem is olyan egyszerű.

A konyhai mosogatószivacs hemzseg a baktériumoktól

A mosogatás sokaknak nem a kedvenc időtöltése, mégis muszáj megcsinálni – ha pedig nincs otthon mosogatógép, akkor csakis mosogatószivacs jöhet szóba, ami köztudottan baktériumok százainak melegágya. Pontosan ezért érdemes néhány dologra odafigyelnünk, hogyan és meddig használunk egy-egy darabot, hiszen ellenkező esetben, ha hanyagok vagyunk és nem törődünk kellőképp a higiéniával, az hosszútávon az egészségünkre is ártalmas lehet. Mivel az étellel érintkező tányérok és evőeszközök tisztításában van szerepe, kifejezetten fontos, hogy ne telepedjenek meg rajta a baktériumok. Galériánkban eláruljuk, mire érdemes odafigyelni:

Egy átlagember jóval több ideig használ egy-egy szivacsot, mint ameddig azt szabadna. Érdemes hetente cserélni az elhasználtakat újakra, hiszen ennyi idő elteltével már túl sok kosz és baktérium gyűlik fel bennük, ami igen ártalmas lehet.
Kattints a további képekért!

A kézi mosogatás már a múlté: egy mosogatógéppel nemcsak időt, hanem rengeteg vizet és mosogatószert is megspórolhatunk. Ráadásul a folyamat maga is higiénikusabb, hiszen a készülék melegebb vízzel tisztít és nem érintkezik olyan baktériumhordozó felületekkel, mint a mosogatókefe- vagy szivacs.

Leadfotó: 123rf
Forrás: bobvila.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Árpa Attilára ismét rátalált a szerelem, valamint a boldogság. Ráadásul az is lelepleződött, hogy egy korábbi barátnőjével békült ki.
Lifestyle
A halálos betegségben szenvedő egykori ügyvéd állapota drasztikusan romlik, Karsai Dániel mégsem gondol arra, hogy feladja a küzdelmet.
Utazás
Nem árt képben lenni, hogy milyen változások vannak a Balatonnál. Bár most még túl kell lendülnünk egy hidegfronton, de utána indul lassan a szezon.