Mosogatószivacsot használsz? Ezeket a hibákat semmiképpen se kövesd el, jóval többet ártasz velük, mit gondolnád!
Legtöbbször nem is gondolunk bele, hogy egy annyira hétköznapi tárgynak a használata, mint a mosogatószivacs, nem is olyan egyszerű.
A konyhai mosogatószivacs hemzseg a baktériumoktól
A mosogatás sokaknak nem a kedvenc időtöltése, mégis muszáj megcsinálni – ha pedig nincs otthon mosogatógép, akkor csakis mosogatószivacs jöhet szóba, ami köztudottan baktériumok százainak melegágya. Pontosan ezért érdemes néhány dologra odafigyelnünk, hogyan és meddig használunk egy-egy darabot, hiszen ellenkező esetben, ha hanyagok vagyunk és nem törődünk kellőképp a higiéniával, az hosszútávon az egészségünkre is ártalmas lehet. Mivel az étellel érintkező tányérok és evőeszközök tisztításában van szerepe, kifejezetten fontos, hogy ne telepedjenek meg rajta a baktériumok. Galériánkban eláruljuk, mire érdemes odafigyelni:
A kézi mosogatás már a múlté: egy mosogatógéppel nemcsak időt, hanem rengeteg vizet és mosogatószert is megspórolhatunk. Ráadásul a folyamat maga is higiénikusabb, hiszen a készülék melegebb vízzel tisztít és nem érintkezik olyan baktériumhordozó felületekkel, mint a mosogatókefe- vagy szivacs.