Csökkentsd az ökológiai lábnyomot! Ezért ne moss magas hőfokon

Miért ne mossunk magas hőfokon? Az Energy Saving Trust kutatása szerint a 40 fok helyett 30 fokon történő mosás 57%-os energiamegtakarítást eredményez, a hideg vízben történő mosás pedig hozzájárul a mosott ruhák formájának és színének megőrzéséhez, hosszabb élettartamához is. (x)

Kezünkben a lehetőség

A mosószerek ökológiai lábnyomát tekintve hatalmas szerepe van a fogyasztói felhasználásnak: a termék teljes életciklusának közel 75%-a a fogyasztói oldalon van, ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan, mivel és mennyit mosunk.

A Procter&Gamble és a Leeds-i Egyetem kutatása bebizonyította, hogy a hidegebb, gyorsabb mosási ciklussal mosott ruhaneműből kevesebb káros festékanyag és kevesebb szintetikus mikroszál kerül a szennyvízbe, ezáltal a folyóvizekbe, óceánokba. Emellett a ruhák élettartama is meghosszabbítható, mert a hidegebb vízben történő, gyorsabb ciklusú mosás óvja a ruhanemű anyagát és színét.

Az Ariel POD-ban elhelyezett zselé már alacsony hőmérsékleten gyorsan feloldódik, így már 30 fokos vízben is eléri a kívánt mosási hatást. Mindezek mellett a termék teljes életciklusában fenntarthatóbbá vált, mind a gyártás, a logisztika, és a legnagyobb súlyt jelentő fogyasztói oldalon is.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak