Lifestyle

Drámai nyilatkozatot tett az üzemanyaghiányról a Mol: kritikus a helyzet, a magyar kutak negyede teljesen kiürült

Egyre drasztikusabb üzemanyaghiány sújtja a magyar benzinkutakat, kezdetét vette a pánikvásárlás: egyesek szerint hatósági áras benzinről már ne is álmodjanak az autótulajdonosok, de sok helyen piaci áron sem érhető el a 95-ös oktánszámú benzin. A Mol ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott: az olajvállalatnál soha nem volt még annyi leürülés, mint az elmúlt pár napban.

"A kereslet az egekbe szökött, a fogyasztók készleteznek, beindult a pánikvásárlás"

Egyre drámaibb üzemanyaghiány sújtja a magyar benzinkutakat, hétfőn és kedden már országszerte óriási sorok kígyóztak a töltőállomásokon országszerte - egyes vélemények szerint az autótulajdonosoknak le kell mondaniuk a hatósági áras üzemanyagról, de sok helyen már piaci áron sem érhető el a 95-ös oktánszámú benzin. Az Index a Mol ügyvezető igazgatóját, Bacsa Györgyöt kérdezte az egyre drasztikusabbá váló krízishelyzettel kapcsolatban. Bacsa azt mondta, az olajvállalatnál soha nem volt még annyi leürülés, mint az elmúlt pár napban. A napi forgalom a benzin esetében a normális piaci szint kétszerese, a dízelnél pedig nagyjából másfélszerese.

"Az ellátási helyzet egyértelműen kritikus, a kereslet az egekbe szökött, a fogyasztók készleteznek, beindult a pánikvásárlás. A Mol minden tőle telhetőt megtesz: a tankerautóink éjjel-nappal szállítanak, a munkatársaink folyamatosan töltik a benzinkutakat, a szakembereink pedig a korábban meghibásodott üzem karbantartási munkáinak befejezése után azon dolgoznak, hogy a teljes Dunai Finomító fokozatosan újrainduljon. A termelésből hiányzó árut importból pótolja a Mol – novemberben minden negyedik liter gázolaj Szlovákiából jött –, de vállalatunk elérte a logisztikai kapacitásának határát: ennél több árut egyszerűen fizikailag nem tudunk behozni" - fogalmazott Bacsa György.

Fotó: 123rf

Lapozz, azonnal folytatjuk!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Immáron 10. alkalommal ítélték oda a Televíziós Újságírók Díját a legjobb tévés produkcióknak, műsorvezetőknek és televíziós színészeknek. A rangos kitüntetést ezúttal is a hazai sztárvilág...
Fashion&Beauty
Hamarosan felvehetjük a rövidnadrágokat, de ha érdekel, hogy melyik fazon lesz a divat idén, akkor nézd meg a cikkvégi galériánkat!
Home&Design
Két mexikói testvér nagyot álmodott és az egy szem szobanövényükből mára milliárdos értékű vállalkozást kreáltak.