Az élet legnagyobb talánya nyári kiadásban - Milyen uzsonnát csomagoljunk a gyereknek?

Legyen szó napköziről, kirándulásról vagy táborozásról, a gyerekek uzsonnájának megszervezése a nyári napokon még nehezebb kérdés, mint az iskolaidőszak alatt. Mit érdemes csomagolni, ami nem romlik meg azonnal a kánikulában, ráadásul még a legkisebbek is szívesen megeszik? A Rama szakértői segítenek, hogy mit tegyünk az uzsonnásdobozba a legmelegebb napokon.

Számít az alapanyag

A nyári forróságban fontos, hogy olyan alapanyagokat válasszunk, amik jobban bírják a magasabb hőmérsékletet, nem romlanak meg hamar. Épp ezért érdemes kerülni a majonézes ételeket, a tojásos, húsos és tonhalas szendvicseket, ha nem tudjuk biztosítani a folyamatos hűtést.

Az előre felvágott zöldségek, gyümölcsök is könnyen megfonnyadhatnak – inkább megmosva, egészben csomagoljuk ezeket. Ha pedig könnyebben fogyasztható, növényi alapú fogásokat szeretnénk adni, a hüvelyesekből – így a sárgaborsóból vagy vöröslencséből – készült krémek hosszútávon biztosítanak a gyerekeknek energiát, ráadásul a Rama 100%-ban természetes összetevőkből készült margarinnal még táplálóbbá tehetjük ezeket.

Fotó: 123rf.com

Oldalak