Lifestyle

Te is milliárdos szeretnél lenni? Ez a pofon egyszerű módszer rejlik Elon Musk és Bill Gates sikerei mögött is, akár már ma kezdheted

Épp hazaértél egy fárasztó munkanap után, éhes vagy és kimerült. Bekapsz valamit, majd a tévé előtt vegetálsz. A következő dolog, amire emlékszel, hogy épp most néztél végig öt epizódot a Netflix legújabb sorozatából. Bár ez időnként mindannyunkkal megtörténik, mégsem egy egészséges szokás és hidd el: a világ legnagyobb zsenijei nem így töltik a délutánjukat és nem ettől van akkora vagyonuk, amekkora.

Nem is néznek TV-t

Thomas Corley több mint 200 self-made milliomosról készített ötéves tanulmánya során megállapította, hogy nem néznek tévét. Ehelyett 86 százalékuk állította, hogy olvas, de nem csak szórakozásból. Mi több, 63 százalékuk jelezte, hogy hangoskönyveket, podcasteket hallgatott a reggeli ingázás során.

"Nem titok, hogy a sikeres emberek olvasnak. Az átlagos milliomos állítólag havonta két vagy több könyvet olvas" - mondta Choncé Maddox produktivitási szakértő. Azt javasolja mindenkinek, hogy olvasson blogokat, híroldalakat, szépirodalmi és tényirodalmi műveket a szabadidőben, hogy még több tudást szívhasson magába. Ha gyakran vagy úton, hallgass hangoskönyveket vagy podcastokat.

Lehet, hogy most arra gondolsz: Kinek van ideje leülni és ténylegesen olvasni? A munka és a család között szinte lehetetlen szabadidőt találni, de ha Barack Obama tudott időt szakítani az olvasásra, amíg a Fehér Házban volt, akkor milyen kifogásod van neked? Még az elnökségének túlélését is a könyveknek tulajdonítja. Obama elnök messze nem az egyetlen vezető, aki az olvasásnak köszönheti sikereit. Bill Gates, Warren Buffett, Oprah Winfrey, Elon Musk, Mark Cuban és Jack Ma mind mohó olvasók. Ahogy Gates a The New York Timesnak nyilatkozta, az olvasás "az egyik legfontosabb módja annak, hogy tanuljak, és ez gyerekkorom óta így van".

A módszerért lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az elmúlt hónapokban tanúi lehettünk a Barbiecore felemelkedésének és az Y2K reneszánszának, valamint az iskoláslánynak való öltözködés és a ringató balettcore hirtelen felfutásának.
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.