Lifestyle

Menstruáció az ókorban? Ezt használták a nők a tisztasági betét feltalálása előtt

Mai szemmel el se tudjuk képzelni, milyen lehetett nőnek lenni az ókorban, mikor még nem léteztek olyan dolgok, mint a tampon, vagy a tisztasági betét. Most megmutatjuk, mit használtak a hölgyek ezek helyett.

Menstruáció az ókorban

Az ókori időkben úgy tartották, hogy a menstruáció az ördögtől való és megbolondítja az embereket, így az erről való társalgást tiltották és súlyosan büntették. Nem csoda hát, ha szerencsétlen nők kénytelenek voltak sokszor embertelen módszerekhez folyamodni, hogy megtartsák a tisztaságukat. A betétek feltalálása előtt különböző anyagokkal próbálták visszafogni a vérzést - több kevesebb sikerrel. Mutatjuk, melyek voltak ezek. A galéria végigpörgetése után garantáltan hálás leszel a sorsnak, hogy ebbe a korba születtél.

Papirusz - Bár nincs róla dokumentált információ, a történészek úgy vélik, hogy i.e. 3000 és 500 között az egyiptomi hölgyek például papiruszt használtak betétként. Beáztatták a lapokat, hogy puhábbak legyenek.
Kattints a további képekért!

Elképesztő történet látott napvilágot egy 6 éve elveszett és halottnak hitt kislányról, aki csodával határos módon egy születésnapi zsúron került elő.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.