Menstruáció az ókorban? Ezt használták a nők a tisztasági betét feltalálása előtt

Mai szemmel el se tudjuk képzelni, milyen lehetett nőnek lenni az ókorban, mikor még nem léteztek olyan dolgok, mint a tampon, vagy a tisztasági betét. Most megmutatjuk, mit használtak a hölgyek ezek helyett.

Menstruáció az ókorban

Az ókori időkben úgy tartották, hogy a menstruáció az ördögtől való és megbolondítja az embereket, így az erről való társalgást tiltották és súlyosan büntették. Nem csoda hát, ha szerencsétlen nők kénytelenek voltak sokszor embertelen módszerekhez folyamodni, hogy megtartsák a tisztaságukat. A betétek feltalálása előtt különböző anyagokkal próbálták visszafogni a vérzést - több kevesebb sikerrel. Mutatjuk, melyek voltak ezek. A galéria végigpörgetése után garantáltan hálás leszel a sorsnak, hogy ebbe a korba születtél.

Papirusz - Bár nincs róla dokumentált információ, a történészek úgy vélik, hogy i.e. 3000 és 500 között az egyiptomi hölgyek például papiruszt használtak betétként. Beáztatták a lapokat, hogy puhábbak legyenek.
Kattints a további képekért!

Elképesztő történet látott napvilágot egy 6 éve elveszett és halottnak hitt kislányról, aki csodával határos módon egy születésnapi zsúron került elő.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
A közkedvelt televíziós első ízben mutatta meg a nyilvánosságnak lányunokáját, Lindát.
Utazás
A Somogy megyei Balatonkiliti határában észlelték a rengést - tudatta a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.
Sztárok
Iszak Eszter és Gyurta Dániel február közepén jelentették be, hogy első közös gyermeküket várják, most pedig meg is érkezett a kis Mirabella, akiről édesanyja posztolt fotót az Instagramon.