Men in black - Sötét zsaruk: Igaz történet?

Nemrég mutatták be a mozikban a Men in black - Sötét zsaruk 3. részét. A széria hatalmas sikernek örvend szerte a világban, sokak kedvenc akció-vígjátéka. De vajon lehet a filmnek valóságalapja? Elsőre nevetségesnek hangozhat, de egyre többen teszik fel ezt a kérdést. Voltak olyan emberek ugyanis, akik miután állításuk szerint földönkívülit láttak, fekete ruhás emberekkel találták szembe magukat, akik élményeikről kérdezgették őket.

Az első találkozás
A sötét zsarukkal történt első olyan találkozás, amely a nyilvánosság tudtára jött, 1947-ben volt. Az Amerikai Egyesült Államok Parti Őrségének két járőre, Harold A. Dahl és Fred L. Crisman elmondásuk szerint egy UFO-t vettek észre a víz fölött a Washington állambéli Puget Soundban. Dahl azt mondta, hogy nem sokkal később egy feketébe öltözött férfi látogatott el hozzá, és nyomatékosan azt tanácsolta neki, hogy ne beszéljen senkinek az esetről.

Igaz történet?
Carlo Rossinak is hasonló találkozásban volt része az olaszországi San Pietro a Vico közelében. 1952. július 25-én a hajnali órákban Rossi horgászni ment a Serchio-folyóra. Egyszercsak azt látta, hogy egy különös, kör alakú szerkezet közeledik a folyó felé. Rossi elrejtőzött, figyelte, ahogy a gép elszáll felette, majd villámgyorsan eltűnik. Senkinek nem beszélt arról, amit látott, mégis szeptember 15-én egy öltönyös férfi várta őt a folyónál. A férfi tudott ugyan olaszul, de furcsa, skandináv akcentussal beszélt, és roppant különös arcvonásai voltak. Erőszakosan elkezdte faggatni Rossit arról, amit látott, ám ő mindent tagadott.

Felettébb bizarr események történtek 1968. május 18-án is. George Smyth egyike volt azoknak, akik egy különös tárgyat láttak az égen a New Jersey állambeli Elishabethben. A férfi ezután felvette a kapcsolatot a szakértőkkel. Hamarosan különös, öltönyös férfiak keresték fel mind személyesen, mind telefonon, és arra figyelmeztették: eszébe ne jusson elmenni az UFO-kal foglalkozó konferenciákra, és ne álljon szóba független kutatókkal sem.

Az utóbbi években is sokat lehetett hallani különös incidensekről. 1997. január 15-én William Shearer állítása szerint egy UFO-t látott Dél-Angliában, Essexben. Négy nappal később kopogtattak az ajtaján. Két sötétszürke öltönyt viselő férfi volt az. Az egyik egy hatalmas limuzin mellett állt, a másik pedig Shearer ajtajában. Az utóbbi férfi nagyon magas volt, arca halálsápadt, ajka élénkvörös, és nagyon furcsa, majdnemhogy monoton, gépies hangon beszélt. Többször is kérte, hogy hadd menjen be a házba, ám Shearer nem engedte, mire ők azt mondták, majd visszajönnek máskor. Egy hónappal később Shearer a munkahelyén volt, amikor megjelent nála a két férfi. Az egyik az volt, aki az első látogatás alkalmával a limuzin mellett állt, a másikat Shearer még sosem látta. Azt mondták neki, hogy az UFO-kal kapcsolatos élményeiről szeretnének vele beszélgetni. Olyan pontosan írták le az esetet, hogy Shearer meghökkent: úgy hitte, hogy ezeket a bizonyos részleteket csak ő ismeri. Miután Shearer nem küldte el őket, a két férfi határozott, ellentmondást nem tűrő hangon kezdte el kérdezgetni őt. Ő kérte, hadd nézze meg az igazolványaikat, ám ők csak gépiesen ismételgették a kérdéseket. Shearer végül felszólította őket, hogy távozzanak. Soha többé nem látta az öltönyös férfiakat, ám azt állítja, azóta állandóan kopogó hangokat hall a telefonjában.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!