Lifestyle

Elárulta a memória-szakértő: így nem felejted el soha, hol a kulcsod és a telefonod

Sokszor fordul elő, hogy fogalmad sincs, hol a kulcsod? Vagy hogy hol tetted le a telefonod? Nos, ennek vége lesz, ha megfogadod a szakember tanácsát.

Infók

Charan Ranganath professzor klinikai pszichológus és memóriaspecialista. A TWN.hu híre szerint nemrég egy interjúban elmondta: kár a mindennapos feledékenység miatt aggódni. Sőt, néha hasznos is, hogy elfelejtünk apró dolgokat. Ugyanis az agyunkat arra tervezték, hogy kiszűrje azokat az eseményeket, amik a jövőnk szempontjából fontosak. Azaz: bizonyos dolgokat el kell felejtenünk, hogy a lényeg megmaradjon. Őseinknél ez volt a túlélés záloga. Naponta közel 12 órányi információval szembesülünk, amiből csak 3-4 marad meg. A memória-szakértő egy trükköt is elárult.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.