Lifestyle

Te kipróbálnád? Megjelent Magyarország első párkapcsolati applikációja

A Szeretetkertet két éven keresztül fejlesztette dr. Piczkó Katalin pszichiáter és csapata. A világszinten is különleges alkalmazás célja az, hogy a párok a feszültségekkel teli időszakban jobban megismerhessék magukat, valamint kapcsolatukat, és így könnyebben tudjanak megbirkózni a nehézségekkel.

Magyarország első párkapcsolati applikációja

Járvány, háború, világgazdasági válság - drámai sebességgel átalakuló világunkban az állandó stressz és bizonytalanság mély nyomot hagyhat az emberi kapcsolatokon is. „A szorongás gátolja a kommunikációt, márpedig a legtöbb kapcsolatot megmentheti, ha a felek őszintén beszélhetnek problémáikról” - mondta el dr. Piczkó Katalin, aki a párbeszédben és önreflexióban kíván segítséget nyújtani egyedülálló párkapcsolati alkalmazásával és Szeretetkert programjával a kiegyensúlyozott párkapcsolatok fenntartásáért. A program segítséget nyújt a problémás területek feltérképezésében és konkrét kézzel fogható, praktikus megoldásokat ad a változtatáshoz.

dr. Piczkó Katalin

A 25-40 éves korosztály számára fontos, hogy digitális formában, könnyen elérhető segítséget kapjon lelki gondjaira. Közülük sokan szakértőhöz sem szívesen fordulnak problémáikkal. Bár az alkalmazás nem pótolja a terápiát, támogatást nyújthat abban, hogy a felhasználó közelebb kerülhessen önmaga és párja lelki világához, belső érzéseihez, vágyaihoz. A két éven át fejlesztett applikációban dr. Piczkó Katalin szakemberek és korábbi párterápiák tapasztalatait ötvözte közérthető és könnyen elsajátítható módon. Az alkalmazás középpontjában egy szimbolikus kert áll, amelynek minden egyes területe a párkapcsolatok fontos elemeihez kötődik. „A tó például a párunknak tartott tükör, a virágoskert a szeretetnyelv, az ösvény a kommunikáció, a kert közepén álló fa pedig az énképünket jelenti” - tette hozzá a pszichiáter.

fiatal pár szerelem mosoly szív

A kertben az önismereti előrehaladást írásos anyagok, előadások és videós jelenetekkel bemutatott megoldások támogatják. Utóbbiakban olyan ismert hazai színészeket láthatunk és hallhatunk, mint Schell Judit, Csőre Gábor, Balázsovits Edit, Hajdu Steve, Kálloy Molnár Péter, Pokorny Lia, Mucsi Zoltán. A Magyarországon egyedülálló alkalmazásban a felhasználók fejlődési folyamatukat a kapcsolat folyamatos felmérésével és egy naplóban követhetik nyomon. Az applikáció állapotfelmérés része ingyenes, ezt a felhasználók magukban, vagy párjukkal együtt is kitölthetik.

Az elmúlt néhány évben globális szinten megugrott a válások száma, így különösen foglalkoztatni kezdte a szakértőket, mi lehet az oka. Egy tanulmány elképesztő dologra mutatott rá, hogy min múlhat a tartós, sikeres házasság!

Leadfotó/Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle