Megfogta a drogos férfi kezét az idős nő – Örökre megjegyzed, ami ezután történik

Napok óta kering az interneten egy kép, amin egy idős nő és fiatalabb férfi szerepel. Hogy miért különleges a felvétel? A háttérsztorija miatt. Az ilyen képek láttán csak ennyit tudunk mondani: emberségből jeles. Olvasd el te is a megrendítő történetet!

Az érintés ereje

Néhány héttel ezelőtt a 26 éves Ehab Taha a vancouveri metrón utazott, amikor egy nagydarab férfi, aki valószínűleg drogozott, vagy valamilyen mentális betegségben szenvedett, agresszívan kezdett viselkedni. Ordított az utasokkal, és hirtelen, veszélyes mozdulatokkal zaklatta őket. A férfi egészen addig folytatta ámokfutását, amíg egy 70 éves néni meg nem fogta a kezét.

A kedves mozdulat annyira megdöbbentette a férfit, hogy leült a metró padlójára, és könnyezni kezdett.

„Elképesztő, hogyan nyugodott meg egy másodperc alatt, hogyan változott meg az addig agresszív viselkedése. Ez volt a legmeghatóbb momentum, amit egész életemben láttam.” – nyilatkozta Taha, aki azonnal készített egy fotót a férfi és az idős nő kettőséről. Taha azonban nem csak kattintgatott. Az eset után odament a nőhöz, és megkérdezte, miért tette azt, amit. A válasz egyszerű és lényegre törő volt: „Anya vagyok, és láttam, mennyire szüksége van arra, hogy valaki megérintse.” – mondta a néni, majd elsírta magát.

Nap mint nap találkozhatunk olyan veszélyes kinézetű alakokkal, mint ez a férfi, ám a legtöbben inkább elfordulunk tőlük, vagy igyekszünk minél távolabbról figyelni őket. Ebben a nőben hatalmas bátorság és elszántság volt, hogy oda mert menni a férfihoz, és meg merte érinteni, hiszen akár komoly baja is történhetett volna. A néninek a saját biztonságánál is fontosabb volt az, hogy az ismeretlen ne érezze magát egyedül. Az ilyen cselekedetektől lesz jobb a világ. Minden elismerésünk.

Te mit tettél volna a néni helyében? Oszd meg velünk kommentben, és lájkold a cikket, ha tetszett!
Ezt is ajánljuk: 80 kilométert gyalogolt a vak kislány, hogy a magyar orvos meggyógyítsa

Fotó: huffingtonpost.com; Leadfotó: folcpanora.com

Szólj hozzá Te is!