Lifestyle

Lehet, hogy ugyanazt a parfümöt használod, amit a híres királyné

Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.

Divatot teremtett a parfümimádatával

Medici Katalin firenzei nemesasszony volt, aki Franciaország királynője lett, amikor férje, Orléans hercege 1547-ben II. Henrik király lett, aki az 1559-ben bekövetkezett haláláig uralkodott. Ezután Katalin három fia is trónra került, így módjában állt régensként irányítani. Óriási befolyást gyakorolt a 16. századi Európa diplomáciájára és politikai életére, és számos politikai válságon átvezette országát. Hagyatékát azonban kissé beárnyékolják azok a vádak, miszerint ő volt a felelős a Szent Bertalan-napi mészárlás borzalmaiért, bár ezt a tényt a történészek a mai napig vitatják.

Azt azonban tudni lehet, hogy Katalin fontos kulturális személyiség volt, aki rengeteg energiát fektetett a művészetek felturbózásába. Elkötelezte magát a gyönyörű építészeti fejlesztések mellett, és zenészek és művészek mecénása volt. Továbbá megszállottja volt kora egyik legnépszerűbb luxuscikkének: a parfümnek.

Előfordulhat, hogy ugyanazt a parfümöt használod, mint Medici Katalin majdnem 500 évvel ezelőtt. Kíváncsi vagy, hogyan lehetséges ez?

Kattints a galériára!

Katalin még 1533-ban rendelte meg a saját ihletésű parfümjét - az Acqua della Reginát, ami nem más, mint a mai Acqua di Santa Maria Novella -, hogy megemlékezzenek a leendő II. Henrik királlyal kötött esküvőjéről. Ekkor még csak 14 éves volt, de felnőtt élete során is rajongott a parfümökért, és ezzel divatot teremtett Európa királyi udvaraiban.
Kattints a további képekért!

Te melyikük sztorijáról hallottál már, és kinek az élettörténetét ismered a legjobban? Nos, ha eddig mindegyik uralkodónőről csak keveset tudsz, akkor jó helyen jársz, ugyanis cikkünkben érdekes információkat olvashatsz a világ hat talán legismertebb királynőjéről.

leadkép: 123rf.com, forrás: grunge.com

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Lifestyle
Nem tudsz és nem is szeretnél lemondani a kedvenc gyorséttermi sült burgonyádról, de tudod, hogy ideje egészségesebb verzióra váltanod? Akkor van egy szuper tippünk számodra!
Lifestyle
Pénzügyi útmutatásra, tanácsra lenne szükséged, de nem tudod kihez fordulj? Az alábbi három csillagjegy tökéletes választás lehet, ők ugyanis kiemelkedően jól bánnak a pénzzel.
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a nyár és a napsütéses időszak, sokan örömmel vonulnak ki a szabadba, hogy élvezzék a napfényt és a meleget, azonban gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a megfelelő fényvédelemre,...