Undorító felvétel került elő egy hazai McDonald's konyhájából – Megszólaltak az elkövetők

A minap egy megdöbbentő videó került ki, ahol az egyik magyarországi meki alkalmazottja a cipőtalpába törli a sajtot, a húspogácsát pedig a földről szedi fel, miközben a többiek röhögnek. Az eset óriási port kavart, a gusztustalanságokat végző dolgozók pedig magyarázkodásra kényszerültek.

Így bánnak a mekiben az összes egyedi kéréssel?

A Reddit felületén jelent meg először az a sokkoló és egyben vérlázító videó, amelyen egy hazai gyorsétteremlánc, a McDonald's egyik konyhája látható, melyben az alkalmazottak a cipőjük talpán húzzák végig a hamburgerekbe szánt sajtot és a földön forgatják meg a szintén a szendvicsekbe bele való húst. A videóban jól hallható, ahogy a dolgozók nagyokat nevetnek a visszataszító mutatványok között, és a felvételen még egy szöveges üzenetet is mellékeltek a fogyasztóknak: „Így kérjetek éjjel hagyma meg uborka nélküli sz*rokat remélve, hogy friss lesz” – szól a felirat.

Az eredeti videót már letörölték, de egy felhasználó feltöltötte a Twitterre. Íme:

A felháborító esetet hétfőn írta meg a Blikk, a lap pedig kérdéseket is feltett a gyorsétteremláncot képviselő ügynökségnek, akik válaszukban megírták: tudnak az esetről és vizsgálatot indítottak.

Az említett videóról bejelentésen keresztül szereztünk tudomást. A belső vizsgálatot ezt követően haladéktalanul megkezdtük, ez jelenleg folyamatban van. Szeretnénk leszögezni, hogy a videón látható magatartás a hálózatunkban példátlan és teljes mértékben elfogadhatatlan. A McDonald’s éttermekben az élelmiszerbiztonságra és minőségbiztosításra kiemelt hangsúlyt fektetünk. Ezen a területen alkalmazott gyakorlataink az iparágon belül is kiemelkedőek, melynek során az egyik legszigorúbb nemzetközi élelmiszerbiztonsági rendszert alkalmazzuk. Munkatársainkkal szemben a magas minőség érdekében szigorú elvárásokat támasztunk, kollégáinkat folyamatosan képezzük, oktatjuk. Szigorú sztenderdjeink betartását, az említett gyakorlatok magas szinten történő megvalósítását rendszeres külső és belső auditokon ellenőrizzük. Amennyiben a videó valódisága igazolást nyer, a vizsgálat eredményének megfelelően az érintett munkavállalókkal szemben a szükséges munkajogi lépéseket meg fogjuk tenni” – írták válaszukban, azóta pedig előrelépés is történt az ügyben.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

  • 1
  • 2