Lifestyle

Az orosz állami tévé élő adásában tiltakozott a háború ellen, az akció súlyos következményekkel járt

Marina Ovszjannyikova váratlanul jelent meg a híreket olvasó bemondó mögött az orosz köztévé stúdiójában. Transzparensével és videóüzenetében a háborús propaganda ellen tiltakozott. Ezek után elhurcolták és 14 órán keresztül faggatták. Ezt tudni most róla.

Huligánnak minősítették

Marina Ovszjannyikova Oroszországban szakmai öngyilkosságnak számító tettet hajtott végre hétfőn, amikor élő adásban, váratlanul besétált az állami tulajdonú 1-es tévé képébe a műsorvezető mögé, kezében egy háborúellenes táblával, amin az alábbi felirat állt: „Állítsuk meg a háborút! Ne higgyetek a propagandának, hazudnak nektek. Az oroszok a háború ellen vannak” – adta hírül a Euronews. A hírolvasó nem akadt meg, de a vezérlőben gyorsan képet váltottak.

Egyéni akciójának képei alig néhány óra alatt bejárták a világot, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Emmanuel Macron francia államfő is elismerően nyilatkozott az asszony bátorságáról. Információk szerint a nő az orosz köztévé munkatársa, szerkesztőként dolgozott a csatornánál. A kétgyermekes édesanya előzőleg videóüzenetet is közzétett, amiben a következők hangoznak el: „Ez egy bűncselekmény, Oroszország az agresszor. Apám ukrán, anyám orosz. Soha nem voltak ellenségek. A rajtam lévő nyaklánc azt jelképezi, hogy Oroszországnak azonnal le kell állítania ezt a testvérháborút. Népeink még békét köthetnek. Éveken át a Kreml propagandáját szolgáltam az 1-es csatornán, amit nagyon szégyellek. Szégyellem, hogy asszisztáltam az agymosáshoz” – mondta el.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov huliganizmusnak nevezte Ovszjannyikova akcióját, akit az eset után letartóztattak, elhurcoltak és kihallgattak.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.