Lifestyle

Nem akar tovább élni a paralimpiai bajnok - Marieke Vervoort az eutanáziát választja Rió után

Az egész világot megrázta Marieke Vervoort friss nyilatkozata: a 37 éves, kerekesszékes paralimpikon azt tervezi, hogy a riói olimpia után az eutanáziát választja. A sportolónak olyan szörnyű fájdalmai vannak, amikkel már nem tud tovább együtt élni. Részletek a cikkben!

Marieke Vervoort nem akar tovább élni

Nem akar tovább élni Marieke Vervoort, akinél 2002-ben diagnosztizáltak súlyos, gyógyíthatatlan, degeneratív gerincbetegséget. A sportolónő akkor lebénult, de nem omlott össze - kerekesszékes kosárlabdában, majd triatlonban is megmérettette magát. Bár 2008-ban tovább romlott az állapota, átnyergelt az atlétikára; 2012-ben, Londonban 100 méteres sprintben aranyérmet, 200 méteren pedig ezüstérmet szerzett.

Ám hiába a sikerek, Vervoort eljutott arra a pontra, amikor már képtelen együtt élni a betegségével. "Nagyon sokat szenvedek, van olyan éjszaka, amikor csak 10 percet alszom. Teljesen kimerültem ettől az egésztől. Az aranyat azonban szeretném megnyerni. Rió az utolsó kívánságom." - idézi a DailyMail a belga klasszis szavait, aki hozzátette: mindenki csak azt látja, ahogy boldogan mosolyog az aranyéremmel, de senki sem ismeri az élete sötét oldalát.

Klikk tovább, a cikk folytatódik!

Fotó: dailymail.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Úgy tűnik, havazni fog Mikulás napján, ám korántsem biztos, hogy ettől mindenki el lesz ragadtatva.
Home&Design
A szakemberek nem javasolják, hogy télen a lakásban teregess, ez ugyanis nemcsak penészesedéshez, de nem várt egészségügyi problémákhoz is vezethet.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi ex-hercegnét. A végeredmény megosztó lett.