Összefogott az ország a magyar apukáért: csak egy csontvelő donor mentheti meg Gábort

Akár Te is megmentheted a fiatal apuka életét!

Minden megváltozott

Mülléder Gábor egy fiatal, életerős apuka, aki személyi edző révén a sport szerelmese, így soha nem volt kérdés számára az egészséges életmód. Az édesapa élete eddig maga volt a megtestesült álom, hiszen néhány évvel ezelőtt elvette feleségül szerelmét, Dórát, aki ígéretet tett, hogy jóban-rosszban mellette áll majd. Nemrég viszont vártalanul bekövetkezett a legrosszabb. Gábort leukémiával diagnosztizálták. Felesége és három éves kisfia, Márkó minden nap imádkozik a gyógyulásáért és reménykedik abban, hogy mielőbb találnak megfelelő segítséget. Az erős feleség teljes mellszélességgel párja mellett áll, nemrég pedig közösségi oldalán megosztott egy bejegyzést, amelyben segítséget kér, ugyanis csak egy megfelelő csontvelő donor mentheti meg szerelme életét.

Segítséget kérnek

Gábornak jelenleg még nem találtak megfelelő donort, így a kétségbeesett feleség ezeket a sorokat írta ki Facebook oldalára:

"Sziasztok!

Sokan tudjátok már, hogy mivel küzdünk...Sajnos a Gábor leukémiában szenved, és a teljes gyógyulásához csontvelő transzplantációra (őssejt beültetés) lesz szüksége. Egyelőre nincs számára megfelelő donor, így szeretnénk megkérni minden kedves ismerőst, aki teheti menjen el a hozzá legközelebb eső véradóba és egy véradást követően jelentkezzen CSONTVELŐ DONORNAK! Ha egyezne valaki az nekünk egy életet jelentene.

Irányítottan nincs rá lehetőség!

Vércsoport nem kell, hogy megegyezzen!

Életkor 18-45 évig!

A megfelelő donornak semmiféle műtéten nem kell átesnie, egy pár napos otthoni injekciós kezelés után vesedialízisre hasonlító eljárással kivonják az őssejtet a vérünkből."

Nem egy műtétről van szó

Sokan megijednek, ha csontvelő transzplantációról esik szó, azonban ez egy igen egyszerűnek mondható eljárás. A véradást követően jelentkezhetünk donornak, ha pedig egyezést találnak, akkor azzal akár életet is menthetünk. A transzplantáció NEM MŰTÉT, hanem csupán egy pár napos otthoni injekciós kezelés, amellyel őssejteket gyűjtenek. Az eljárás egy véradáshoz hasonlít a leginkább, csupán annyiban különbözik, hogy itt két vénát szúrnak - az egyiken szívják a másikon pedig visszaadják a vért. Később ezt a beteg transzfúziós módszerrel kapja meg, ami akár az életét is megmentheti. A csontvelő donornak semmiféle fájdalmas beavatkozáson, vagy operáción nem kell átesnie, és egészségkárosodást sem szenved. Néhány tűszúráson kívül többre nem kell számítani. Pontosabb információkat ITT találhatsz. A család arra kér mindenkit, hogy látogasson el az otthonához legközelebb eső véradóba és jelentkezzen donornak. Ha ez már megtörtént és nincs egyezés, akkor egy megosztás is életet menthet.

Leadfotó: Facebook/dora.balatincz

Oldalak

Szólj hozzá Te is!