Lifestyle

15 év után rég várt fordulat a Madeleine McCann-ügyben: megnevezték a hivatalos gyanúsítottat

Újabb fordulathoz érkezett a Madeleine McCann eltűnésében zajló nyomozás. Másfél évtized után pont kerülhet az ügy végére.

Megvan a hivatalos gyanúsított

Lassan 15 éve annak, hogy Madeleine McCann hároméves korában eltűnt, sorsáról pedig azóta sem tudni semmi biztosat. A brit kislánynak 2007. május 3-án veszett nyoma a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Szülei állítása szerint Maddie-t egy földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, míg ők egy a szálláshelytől 120 méternyire lévő étteremben vacsoráztak. A szülők felváltva ellenőrizték a gyerekeket nagyjából óránként, de este 10-re a negyedik születésnapja előtt álló legidősebb gyermekük eltűnt, az ablak pedig tárva nyitva állt.

Az üdülőkomplexum személyzete és vendégei másnap hajnali 4:30-ig keresték a kislányt, a nyomozás pedig kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta is tart, azonban egészen idáig kellett várni arra, hogy valakit hivatalosan is meggyanúsítsanak az ügyben. A döntést minden bizonnyal azért hozták meg a portugál ügyészek, mert Portugáliában 15 év az elévülési ideje a legfeljebb 10 éves vagy annál magasabb börtönbüntetéssel járó bűncselekményeknek. A portugál ügyészség csütörtöki közleménye szerint a lépést nem az időzítés, hanem a bűncselekmény elkövetésére utaló „erős jelek” indokolták – írja az Index a Guardian nyomán.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.