Minden magyar színházi rekordot megdöntött a Macskák – A legendás produkció kulisszatitkai – fotók

Már 1500 alkalommal játszották a legendás musicalt a Madách Színházban, a jubileum alkalmából összegyűjtöttünk pár érdekességet Andrew Lloyd Webber darabjáról.

A Macskák 1500. előadásával nyitja az évadot a Madách Színház

1981-ben a londoni West Enden mutatkozott be Andrew Lloyd Webber Macskák című musicalje, amelyet T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusának megzenésítéséből született. Egy évvel később már a Broadway műsorán volt, és történetének leghosszabb ideig futó darabja lett, egészen addig, míg Webber egy másik musicalje, a minden idők legsikeresebb darabjává váló Az Operaház Fantomja meg nem előzte.

A magyar premier 1983. március 25-én volt a Madách Színházban, Szirtes Tamás rendezésében és Seregi László koreográfiájával, a szöveget Romhányi József fordította magyarra. Egész generációk nőttek fel azóta a musicalen, és 2021. szeptember 24-én már a Macskák 1500. előadása zajlott le a budapesti teátrumban, ami ezzel az ünnepélyes eseménnyel nyitotta meg az új évadát. A jubileumi előadás újabb mérföldkő a minden magyar színházi rekordot megdöntő produkció életében.

A jubileumi előadáson újra a színpadon köszönthet a közönség sokakat azok közül, akik az elmúlt 38 évben szerepeltek az előadásban. Megemlékeznek azokról is, akik már nem lehetnek velünk. Seregi László Kossuth-díjas koreográfust, a darab társrendezőjét felvételeken idézik majd meg.

A páratlan jubileum alkalmából az ünnepi Macskák-héten minden előadás meglepetést tartogat a nézők számára. Szeptember 25-től október 3-ig minden Macskák-előadás tapsrendjében egy rendkívüli énekesnő énekli majd a Memoryt, a darab leghíresebb dalát. A fellépő művészek között lesz Wolf Kati, Szulák Andrea, Falusi Mariann, Tóth Vera és Keresztes Ildikó is.

Lapozd fel galériánkat és tudj meg még több érdekességet a legendás musicalről!

A hazai bemutató ötlete Szirtes Tamás fejében merült fel, aki bakelitlemezen kapta meg a musical zenéjét, amelybe azonnal beleszeretett. Amikor megnézte a londoni előadást, lenyűgözte és magával ragadta a zene, a tánc, a látvány egysége, és azonnal elhatározta a darab magyarországi bemutatóját a Madách Színházban.
Kattints a további képekért!

Szeptember 29-én szerdán nyitja meg kapuit a CinemaMOM, ahol az első estén a várva várt új Bond-mozi, a 007 – Nincs idő meghalni éjféli premiervetítésével, hollywoodi kultfilmekkel, és ikonikus koncertfilmekkel várják a közönséget.

Leadfotó: facebook.com/madachszinhaz

Oldalak