Lifestyle

Szeretnéd aktívan tölteni a hétvégét? Elindult az ország legnagyobb kulturális közösségi eseménye

400 helyszínen 1000 programmal vár mindenkit a hétvégén a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat.

Kultúrházak éjjel-nappal 2021-ben is

Szeptember 24. és 26. között ismét a művelődési házakra irányul a figyelem az immár tizenötödik alkalommal megvalósuló Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat alkalmából. Az ország legnagyobb kulturális közösségi eseményén több mint ezer programmal várják péntektől vasárnapig az érdeklődőket, köztük a rendezvény három kiemelt helyszínén: Pomázon, Tarjánban, valamint Miskolcon. Idén harmadik éve, hogy határon túli települések is részt vesznek a programban.

Pénteken Pomáz adott helyet a Kultúrházak éjjel-nappal országos megnyitó eseményének a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtárban. A háromnapos országos eseménysorozatot Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára indította útjára. A megjelenteket Novák Péter, zenész-színész, a rendezvény védnöke, Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, a Kultúrházak éjjel-nappal fő szervezője, valamint Nyári Darinka, a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója köszöntötte.

A megnyitó helyszíne, Pomáz szép példát mutat abból, hogyan lehet egymás kultúrájának tiszteletben tartásával, egymás kultúrájának megismerésével együtt élnie öt nemzetiségnek. A megnyitó – amely a Kultúrkavalkád címet kapta – programja között is megmutatkoztak az itt élő nemzetiségek: többek között fellépett a Kossuth-díjas szerb Vujicsics együttes, valamint Máté Erika roma folklór énekesnő, de helyet kapott a német nemzetiségi iskola kulturális produkciója, valamint a Kevély táncegyüttes előadásán a magyar virtussal is találkozhatott a közönség. A programsorozat mottója, a Mindennap értéket adunk jegyében a megnyitó résztvevői és a sajtó képviselői betekinthettek a művelődési ház programjaiba: egyebek mellett Orgoványi Anikó felolvasó délutánjába, a NoComment tánciskola hip-hop oktatásába, valamint különböző kézművesfoglalkozásokba és népi játszóházba.

Tudj meg többet a hétvégi programokról, lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Utazás
Sokak számára a nyári szabadság utazásról, feltöltődésről szól. Egy friss kutatás felmérte, hogyan készülünk mi magyarok a nyaralásra, mennyire vagyunk elővigyázatosak és milyen stratégiákkal...
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Lifestyle
A Netflix jelenlegi filmje végre IMDb-n sem kapott éles lepontozást a közönségtől, szóval tényleg megéri majd bepróbálni.