Lifestyle

Ismered a macskabeszéd rejtelmeit? Így próbálja elmondani a cicád, hogy baj van

A macskák rendkívül sokféle hangot képesek kiadni, melyekkel kifejezik a gazdáik számára, mit éreznek, milyen állapotban vannak, de azt is jelezni tudják, ha bajuk van.

Minden macskazajnak megvan a maga jelentése

Bár a macskákra látszólag nem jellemző a szociális magatartás, alapos vizsgálatok feltárták azokat a kifinomult viselkedésmódokat, melyekkel környezetük tudtára adják, hogyan érzik magukat egy adott pillanatban. Eszköztárukban nagy jelentősége van a testbeszédüknek, gazdiként azonban érdemes arra is figyelmet fordítanunk, hogy bizonyos helyzetekben milyen hangot adnak ki. A változatok eltérő jelentést hordoznak: például más hangot használnak fájdalom jelzésére, etetés vagy játék céljából történő figyelemfelhívásra, üdvözlésre, de még azt is ki tudják fejezni, ha unatkoznak. Noha egyes hangok igencsak hasonlítanak egymásra, kellő összpontosítással nem nehéz különbséget tenni köztük. Érdemes ezekre a jelekre figyelni, mert könnyen lehet, hogy a cicád épp azt próbálja elmondani, hogy valami baj van. Részletek a galériában!

A cicák kölyökkorukban tanulják meg a különböző hangok használatát az anyjuktól, aki így hívja fel a figyelmüket a veszélyre, esetleg úgynevezett zsákmány-hanggal adja a kicsinyei tudtára, hogy elfogott egy zsákmányt – ez a hang aszerint növekszik, hogy milyen nagy a veszély vagy az elejtett állat.
Kattints a további képekért!

Lehet, hogy szépek és jól mutatnak a lakásban, de kis kedvenceid számára veszélyesebbek, mint gondolnád.

Leadfotó: Unsplash
Forrás: Kiskegyed

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.