Lifestyle

Végig rosszul tudtuk: valójában ezért dorombolnak a macskák

A kutatók hosszú ideje próbálnak rájönni arra, pontosan miért dorombolnak a macskák – vajon tényleg boldogságból fakadóan adják ki a rezgést, vagy valami egészen más oka van?

Különleges rezgés

Mint ahogyan azt már egy korábbi cikkünkben is kifejtettük, a macskák rendkívül sokféle hangot képesek kiadni, melyekkel kifejezik számunkra, mit éreznek, milyen állapotban vannak, de azt is jelezni tudják, ha bajuk van. Eszköztárukban nagy jelentősége van a testbeszédüknek, gazdiként azonban érdemes arra is figyelmet fordítanunk, hogy bizonyos helyzetekben milyen hangot adnak ki – például, a dorombolás sem mindig azt jelenti, hogy jól érzik magukat. Galériánkban eláruljuk, mire jöttek rá nemrég a kutatók:

A macskakutatók régóta úgy gondolják, hogy a dorombolást az akaratlagos izom-összehúzódások okozzák, de egy új jelentés szerint a cicák gégéjének ez a rezgése a fonáció izomelasztikus aerodinamikai elméletével magyarázható.
Kattints a további képekért!

Valahányszor hazaért a munkából a nő és a barátja, a macskájuk az ajtóban várta őket. Aztán vettek egy háziállat kamerát.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.