Ilyen tulajdonsággal ruházzuk fel a lányunkat, ha Lucának nevezzünk el

Nevünkben a sorsunk - tartja a mondás, úgyhogy új sorozatunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik éppen gyermekáldás elé néznek és névválasztás előtt állnak, illetve azoknak, akik szeretnék megtudni, milyen tulajdonságokkal ruházza fel őket a nevük. A legújabb részben a Luca nevet elemzi szakértőnk, Kárászné Tomanó Ágnes grafológus szakoktató, szaktanácsadó. Olvass tovább!

Luca - 1L; 1u; 1c;1a

Szórakoztató grafológia

A cikk a szórakoztató grafológia egyik példája, melynek nincs köze a hagyományos íráselemzéshez. Grafológusunk abból a feltételezésből indul ki, hogy a születési nevünkben szereplő betűk ugyanúgy felruházhatnak tulajdonságokkal, mint ahogyan azt a születéskori csillagállások is teszik. Tőlünk függ, hogy a későbbiekben hogyan használjuk a betűk adta lehetőségeket, azaz hogyan írjuk le őket.

A Luca név jelentése: virradatkor született, sugárzóan fényes. December 13-án kezdték készíteni a Luca-székét, mely a karácsonyi szentmisére kellett, hogy elkészüljön. Készítője, ha a szertartás alatt a székre állt, megláthatta a falu boszorkányait. Utána haza kellett szaladnia, és a tűzre vetni a széket, így megszüntethette a boszorkányok mágiáit.

Az „L” a tudás, az ismeretszerzés, az ismeretek átadásának betűje. Figyeljétek írásotokban a kis „l” képzésének módját, melyből az ismeretek megszerzésére, átadására, valamint a memória állapotára találhatunk utalásokat. Az „l” betűt nem csak a tanulás, hanem a tanítás betűjeként is számon tartja a grafológia. Aki a középzóna (m, r, e, v, a, u, stb.) területén belül ebben a betűben hurkot képez, azaz „keresztezi” a két hurokszárat, az jól tud tanítani, vagyis ismereteit mások számára érthetően tudja továbbadni, elmagyarázni. Akkor viszont, ha nem jön létre a hurokterület, mert 1-2 mm vonal hiányzik ehhez, így a hurokterület nem záródik, ez feledékenységre utaló jelzés az írásban.

Az „u” betű viszonylag új betű, a rómaiak pl. nem is ismerték, a „v” betűvel jelölték. Nincs kifejezett jelentése a klasszikus grafológia betűszimbolikai értelmezése alapján. Újabb grafológiai irányzatok a befogadás betűjeként említik.

A „c” a nagycsalád szimbóluma, melynek vonalvezetése jelzi, hogy írója hogyan érzi magát ebben a családban. Szélesen, lágyan vezetett „c”- betű: kényelmes, jó közérzet ebben a közösségben. Szűken, szögesen kanyarított „c” jelentése már a családon belüli szorongásról, súrlódásokról mesél.

Az „a” betűk a munkaterületet, a tevékenység módját és mikéntjét szimbolizálják. Tulajdonosai szeretnek tevékenykedni, szeretik a munkát, örömmel jelentkeznek, ha valamilyen feladatot kell vállalni. Fontos megvizsgálni, hogy a betű kerek része és a végvonala kapcsolódik-e egymáshoz. Az ovál, azaz a „kerek rész” szimbolizálja magát az író személyt, a végvonal pedig a munkát jelenti. Ha a kettő nincs összekötve, akkor a tulajdonos nem igazán kedveli a számára kiszabott feladatot, nem szereti munkáját, vagy éppen tartósan munka nélkül van, pl. otthon kisbabát, kisgyermeket nevel.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: youtube.com

Oldalak

  • 1
  • 2