2021-ben is sokszor nyomkodtuk a telefonunkat: ezek voltak a legnépszerűbb alkalmazások

Itt vannak 2021 legnépszerűbb mobilalkalmazásai. Kitalálod, melyik app végzett az első helyen?

Egyre több app közül válogathatunk

Évről évre egyre inkább nő a mobilalkalmazások piaca – ezt a Sensor Tower elemzőcég legfrissebb számai is alátámasztják, a vállalat éves jelentését a 24.hu szemlézte. Eszerint a felhasználók az idei év során az App Store és a Play Áruház adatait figyelembe véve több mint 133 milliárd dollárt költöttek alkalmazásokon belül, ez pedig 19,7 százalékkal több mint 2020-ban. Ebbe beletartoznak az előfizetések, az appokon belüli különféle digitális javak és fizetős appok is.

Az Apple alkalmazásokat árusító boltját használók bátrabban nyitották ki a pénztárcájukat, mint a konkurens Google Play felhasználói: a digitális bolton keresztül 85,1 milliárd dollár folyt be, ami 17,7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ugyan operációs rendszerek terén az Android dominál, a felhasználók kevesebb pénzt költenek a Play Áruházban, 2021-ben egészen pontosan 47,9 milliárd dollárt.

Nem meglepő módon a TikTok hozta a legtöbb pénzt a konyhára, a toplistára felkerült még a YouTube, a Tinder és a Disney+ is. Letöltési számok terén is a TikTok a lista első helyezettje. Amennyiben érdekel a teljes top 10-es lista, lapozz a következő oldalra!

Cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2