A nyár legfinomabb sárgabaracklekvárját főzheted: ennyi csak a titka
A sárgabaracklekvár az egyik legfinomabb édes ízélményt adja, viszont akkor a legzseniálisabb, ha házilag készül el – ehhez pedig elárulunk egy szuper praktikát.
Pikk-pakk meg lehet csinálni
A magyar konyhákban a szilva és az eper mellett a sárgabarackból készült lekvár is kiemelt helyet foglal el, hiszen akár süteményhez, palacsintához, fagylalt mellé, de akár édes főételhez kínálva, ez a finomság tökéletes kiegészítő lehet. Az elkészítése során számos receptvariáció közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót, azonban érdemes egy bizonyos tippet górcső alá venni, ami alapvetően csak 3 összetevőt igényel, ráadásul még a zselésítő és a tartósítószer is kihagyható a folyamatból. Galériánkban eláruljuk, hogyan érdemes nekikezdeni a nyár slágerének, vagyis az egyik legfinomabb lekvárnak:
Még tartósítószer sincs benne!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Bors