Lifestyle

Ne ijedj meg, ha ez az állat mászik elő a lefolyódból - több a haszna, mint hinnéd

Látványa érthető módon riadalmat kelt, azonban felesleges a pánik: még haszna is van, ha ideig-óráig "beköltözik" a lakásunkba.

Ijesztő a külseje, de csak hasznot hajt

Lakásunkat a magánélet háborítatlan szentélyének, privát eseményeink intim színhelyének tartjuk, így - teljesen érthető módon - nem ér fülig a szánk, ha illetéktelen betolakodó látogat hozzánk. Megannyi kisebb-nagyobb rovar zavarhatja meg nyugalmunkat - kivált a tavaszi-nyári hónapokban, és ilyenkor mindig csak egyetlen megoldás jár az eszünkben: fogunk egy légycsapót vagy egy masszív ütőszerszámot, és néhány jól irányzott mozdulattal meg is szabadulunk a kéretlen "támadótól". Vannak azonban bizonyos helyzetek, amikor tettünk nagyon is elhamarkodott. Sokakból például páni félelmet váltanak ki a százlábúk, azonban aggodalmunk nem indokolt, sőt: a több centiméteres hosszúságú, s nem épp szívderítő állatok még jelentős hasznot is hajthatnak nekünk, ha otthonukba engedjük őket - írja a Familyhandyman.com. Fontos tudnunk, hogy a százlábú molyokkal, pókokkal, legyekkel és termeszekkel táplálkozik - azaz csupa olyan rovarral, mely csak galibát okozhat szerény hajlékunkban. Ráadásul nem keletkeztetnek hálót vagy fészket: állandóan mozgásban lévő, aktív ragadozókként tartják őket számon, akik mindig prédára lesnek. Nem károsítják a fákat, nem hordoznak betegséget sem - egyszerűen csak azokat a bogarakat hajszolják, melyek a lakásba jutván az őrületbe kergethetnek.

Százlábú: ijesztő külsejű, de hasznos

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az egészséges életmód, az állatvédelem és a környezettudatosság jegyében sokan döntenek úgy, hogy áttérnek a vegán étrendre, remélve, hogy ez energikusabb és kiegyensúlyozottabb életet eredményez...
Sztárok
Rájuk fokozottan igaz, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. Ettől még persze nem biztos, hogy elakadt a békülési folyamat Majka és Curtis között.
Sztárok
T. Danny, azaz Telegdy Dániel többszörösen bebizonyította, hogy nagy tehetséggel áldotta meg a sors: rapperként sikert sikerre halmoz, a Dancing with the Stars negyedik évadában pedig azt is...