Lifestyle

Laurák! Valójában ezt lehet kiolvasni a nevetekből

Nevünkben a sorsunk - tartja a mondás, úgyhogy új sorozatunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik éppen gyermekáldás elé néznek és névválasztás előtt állnak, illetve azoknak, akik szeretnék megtudni, milyen tulajdonságokkal ruházza fel őket a nevük. A legújabb részben a Laura nevet elemzi szakértőnk, Kárászné Tomanó Ágnes grafológus szakoktató, szaktanácsadó. Olvass tovább!

Laura – 1L; 2a; 1u; 1r

Szórakoztató grafológia

A cikk a szórakoztató grafológia egyik példája, melynek nincs köze a hagyományos íráselemzéshez. Grafológusunk abból a feltételezésből indul ki, hogy a születési nevünkben szereplő betűk ugyanúgy felruházhatnak tulajdonságokkal, mint ahogyan azt a születéskori csillagállások is teszik. Tőlünk függ, hogy a későbbiekben hogyan használjuk a betűk adta lehetőségeket, azaz hogyan írjuk le őket.

A név a latin eredetű Laurentius férfinévből alakult. Jelentése babérkoszorú, győzelem, dicsőség. Korábban a legritkább nevek közé tartozott, ám a ’90-es évektől töretlen a népszerűsége. Olyannyira, hogy mostanra a legnépszerűbb nevek közé sorolható.

A névkezdő „L” a tudás, az ismeretszerzés, az ismeretek átadásának betűje. Ha megfigyeljük írásunkban a kis „l” képzésének módját, akkor az ismeretek megszerzésére, átadására, valamint a memóriánk állapotára találhatunk utalásokat. Az „l” betűt nem csak a tanulás, hanem a tanítás betűjeként is számon tartja a grafológia. Aki a középzóna (a, u, r, stb.) területén belül képez ebben a betűben hurkot, azaz „keresztezi” a két hurokszárat, az jól tud tanítani, vagyis ismereteit mások számára érthetően tudja továbbadni, elmagyarázni.

Az „a” betűből a Lauráknak kettő is jutott, melyek a munkaterületet, a tevékenység módját és mikéntjét szimbolizálják. Tulajdonosai szeretnek elmélyedni valamilyen tevékenységben, örömmel vesznek részt feladatmegoldásokban. Fontos megvizsgálni, hogy az oválnak és a „lábának” azaz a betű kerek részének és a végvonalának magassága azonos-e. Amennyiben a végvonal magasabb, - amolyan rövidszárú „d”-re emlékeztet – abban az esetben a betű tulajdonosának nagy feladatot jelent a munkája, „túlnő” rajta. Ellenkező esetben, ha a végvonal alacsonyabb a kerek rész magasságánál, tulajdonosának nem jelent szellemi kihívást a munkája, szellemi képességeihez mérten alulfoglalkoztatott.

Az „u” betű viszonylag új betű, a rómaiak pl. nem is ismerték. Ezt a hangot ők a „v” betűvel jelölték. Nincs kifejezett jelentése a klasszikus grafológia betűszimbolikai értelmezése alapján. Újabb grafológiai irányzatok a befogadás betűjeként említik.

Az „r” a karrier szimbóluma. Tulajdonosainak kiemelten fontos terület az egzisztencia megteremtése, valamint a számára megfelelő karrier elérése. Érdekes megfigyelni, hogyan alakulnak ezek a betűk az írásban. Amennyiben rendszerint kisebbek (alacsonyabbak) többi középzónás társuknál, úgy írójuk elnyomva érzi magát karrierje területén. A hiányjellé módosult „r” tulajdonosának elégedetlenségét jelzi saját karrierjével kapcsolatosan. A madár-szimbólum megjelenése vágyakat, szárnyalni akarást mutat ezen a területen.

Lapozz tovább a folytatásért!

Fotó: youtube.com

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.