A leglátványosabb trükkök, amiket kezdőként is megtaníthatsz a kutyádnak

Hiba lenne azt gondolni, hogy csupán azért érdemes néhány trükköt megtanítani a kutyának, hogy aztán jópofa bemutatókkal nyűgözzük le barátainkat és családtagjainkat. A kutyával eltöltött minőségi idő, a séták, játékok és a közös tanulás gondoskodik a jó kutya-gazdi kapcsolatról, fejleszti négylábú pajtásunk képességeit, ráadásul nagyszerű módja a felesleges, túltengő energiák levezetésének is. Ráadásul ahhoz, hogy bundásunk elsajátítson egy-egy klassz mutatványt, a gazdinak nem szükséges „vérbeli kutyakiképzővé” válnia! Összegyűjtöttünk néhány igazán látványos kutyatrükköt, amit kezdőként is megtaníthatunk kedvencünknek. (x)

Nincs tanítás jutalmazás nélkül

Általában már a kezdő gazdik is tudják, hogy jutalmazás nélkül nincs tanítás! Ehhez természetesen be kell szereznünk némi jutalomfalatot, amit kedvencünk is szívesen fogad, és gazdiként is biztosak lehetünk benne, hogy azzal egészséges táplálkozását támogatjuk. Segítheti a tanulási folyamatot az úgynevezett klikker, aminek a hangja a jutalomfalat érkezését jelzi a kutyának.

Mint a körhinta

A forgás, pörgés nem csak egyszerű, de sokszínű trükk is. Kedvencünk a saját tengelye, de a gazdi vagy valamilyen tárgy körül is pöröghet bármelyik irányban. Jutalomfalattal a kezünkben vezessük a kutyát a választott irányban, majd ezúttal is jól hallhatóan mondjuk ki a parancsszót. A különféle irányokat eltérő vezényszavakkal is jelezzük!

Adj egy pacsit

Az egyik leggyakoribb, legnépszerűbb, és legegyszerűbb alternatíva, ami nem hiányozhat a repertoárból, ha kutyatrükköket szeretnénk tanítani az ebnek. Guggoljunk le a kutya mellé, és jobb kezünket tegyük a mancsa elé, miközben bal kezünkben a jutalomfalatot (és amennyiben használunk, a klikkert) tartjuk. Mondjuk ki jól hallhatóan és egyértelműen a vezényszót: Pacsi! Amíg nem sajátítja el tökéletesen a trükköt, jutalmazzuk meg azért is, ha felemeli a mancsát, vagy megérinti a tenyerünket. Ha semmiképpen sem hajlandó megemelni a mancsát, segítsünk rá egy kicsit a kezünkkel.

Lelőtt kutya

Szintén a legnépszerűbb trükkök egyike. Álljunk az ülő kutyával szemben, formázzunk kezünkkel pisztoly alakot és mutassunk a kutyára. Használhatunk hangutánzó szavakat vezényszó gyanánt, mint „bumm”, „durrr”, esetleg „puff”. Ezt után fogjuk meg kedvencünk első két lábát, fektessük hátra és tartsuk ebbe a pozícióba néhány másodpercig. Ha sikerül, jutalmazhatunk.

A jutalomfalat is lehet egészséges (x)

Azt már megjegyeztük, hogy a megfelelő jutalomfalat elengedhetetlen a tanításhoz, illetve arról is írtunk, milyen fontos, hogy az valóban kedvencünk egészségét támogassa. Válasszunk tehát kimagasló hústartalommal rendelkező, minőségi jutalomfalatot!

A PLATINUM száraz kutyatápok legalább 70%, a nedves eledelek legalább 83%, míg a jutalomfalatok legalább 76% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas húsból készülnek. A sok-sok friss húshoz a legkiválóbb minőségű alapanyagokat adják, víz hozzáadása nélkül, kíméletes párolási eljárással készülnek. Éppen olyanok, mintha a receptúrájukat egy kutyus álmodta volna meg. A jutalomfalatokért irány a PLATINUM kutyatáp webáruház!

Fotók: depositphotos.com

Oldalak