Lifestyle

Kutatás: kiderült milyen arcformával rendelkeznek az intelligens emberek

Pusztán az arcunk formájából megmondható lenne, hogy mennyire vagyunk intelligensek? Egy kutatás meglepő eredményeket hozott.

Egy különös kutatás

Egy cseh kutatókból álló csoport elkezdte vizsgálni az emberi arcforma, az IQ (vagyis a mérhető intelligenciahányados) és a vélt intelligencia közti összefüggéseket. A kutatásban 40 férfi és 40 nő vett részt. A vizsgálat résztvevői különböző arcokat, illetve arcformákat ábrázoló fotók megtekintésén keresztül igyekeztek megtippelni a képen látható emberek agyi kapacitásait. Összességében kijelenthető, hogy mindkét nem résztvevői képesek voltak helyesen megtippelni a képeket látható férfiak intelligencia szintjét, ugyanakkor a nőkét nem. A kutatást végző csapat szerint a vizsgálat eredményei rövid időn belül beépülhetnek a mindennapokba – a tény, hogy pusztán az arcforma megvizsgálásával meg tudjuk állapítani egy emberről, hogy mennyire tekinthető okosnak, intelligensnek, komoly változásokat hozhat az emberi interakciók, illetve kapcsolatok kialakításában. Emellett hosszú távon evolúciós következményeket is vonhat maga után.

Kíváncsi vagy, hogy az egyes arcformának milyen jellemzést tulajdonítottak? Részletek a galériában!

Bár manapság gyakori – tudatalatti – sztereotípia, hogy az okos emberek szépek is. Ez elsősorban a nők esetében szokott felmerülni. A vizsgálat eredményei azonban nem mutattak semmiféle kapcsolatot a fenti összefüggést illetően. A résztvevők visszajelzéseiből kiderül, hogy a vélt intelligencia szintnek nem igazán van köze a szimmetrikus, szabályos, azaz a közvélekedésben szépnek gondolt arcformához. Egyes vélemények szerint azonban ez annak tudható be, hogy a vonzónak gondolt külső hajlamos elhomályosítani az objektív véleményalkotást.
Kattints a további képekért!

A háromgyermekes anyuka története letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi ex-hercegnét. A végeredmény megosztó lett.

Leadfotó: 123.com
Daily Mail

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azt már tudjuk, hogy G.w.M gyermekei számára is szeretné átadni a roma kultúrát, mivel otthon is előtérbe helyezik ezeket.
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.