5 tévhit a kullancsok kapcsán, amit te is rosszul tudsz - Vajon te mindet elhitted eddig?

Közeledik a vakáció, a nyári táborok időszaka, egyre több időt töltünk a természetben. A kullancsok pedig épp ebben az időszakban a legaktívabbak...

Veszély

A nyár a kullancsszezon csúcsidőszaka is, ezekben a hónapokban a legaktívabbak a vérszívók. 5 olyan tévhitet gyűjtöttünk össze a kullancsokról, amelyekkel le kell számolni, hogy még hatékonyabban védhessük meg családunkat és négylábú kedvenceinket. Hol találkozhatunk kullanccsal? Mit tegyünk és mit ne? Van-e ellenük vegyszermentes, környezetbarát megoldás? A TWN.hu által közzétett elemzésből kiderül. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy sokat tudunk a kullancsok elleni védekezésről, aztán egyszer csak rádöbbenünk: a legfontosabb tévedéseket nem lehet elégszer megcáfolni. Számolj le az alábbi 5 tévhittel, hogy te is hatékonyan védekezhess a kullancsszezonban a vérszívók ellen!

1. A kullancs nem ugrik és nem a fáról esik - „A kullancs nem a fákról pottyan vagy ugrik rád. Jellemzően 1 méteres magasságig található meg az erdőkben, a dús aljnövényzetben, kertekben. Főképp a magas páratartalmú környezetet kedveli, innen kapaszkodva kerül fel áldozataira. Ezért tehetünk már öltözködésünkkel is sokat védelmünk érdekében: a szabadban, kirándulás közben lehetőleg viseljünk hosszú nadrágot, zokninkba, cipőnkbe tűrve, így akadályozva meg, hogy a kullancsok a bőrünkre mászhassanak. Érdemes világosabb színeket választani, amelyeken gyorsabban megláthatjuk a vérszívót” – tanácsolja Kiss Dániel, a ProtectONE szakértője.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak