Együtt tárolva tehát tehetünk az ellen, hogy a burgonya kicsírázzon, mivel a tudomány szerint ez a párosítás lelassítja a krumpli érési folyamatát az etilénnek köszönhetően. Fontos azonban az is, hogy a burgit száraz, hűvös és sötét helyen tároljuk, hűtőbe viszont semmiképp se tegyük, ugyanis a hideg a krumpliban lévő keményítőt cukrokká alakíthatja, amelyek hő hatására főzéskor akár rákkeltővé is válhatnak.
3/4
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Együtt tárolva tehát tehetünk az ellen, hogy a burgonya kicsírázzon, mivel a tudomány szerint ez a párosítás lelassítja a krumpli érési folyamatát az etilénnek köszönhetően. Fontos azonban az is, hogy a burgit száraz, hűvös és sötét helyen tároljuk, hűtőbe viszont semmiképp se tegyük, ugyanis a hideg a krumpliban lévő keményítőt cukrokká alakíthatja, amelyek hő hatására főzéskor akár rákkeltővé is válhatnak.