Facebookon kereste áldozatait a férfi - Ezzel a módszerrel csábította el a gyerekeket

Mennyire könnyű manapság egy pedofilnak a közösségi oldalak segítségével levadásznia egy kiskorút? Erre keresi a választ az a videó, ami egyre gyorsabban terjed a netezők körében. A tanulságos felvétel szájbarágás nélkül, a tények erejével hívja fel a figyelmet a szülői felelősség és a fiatalok óvatos, körültekintő viselkedésének fontosságára, és ébreszt rá minket arra, hogy abban a világban, amelyben élünk, tulajdonképpen bármi megtörténhet - ha nem vigyázunk.

Megdöbbentő kísérlet

Minden szülőnek látnia kellene azt a kisfilmet, ami tulajdonképpen nem más, mint egy fiatal srác, Coby Persin társadalmi kísérlete. Persin létrehozott egy hamis Facebook-profilt, ahol 15 éves fiúnak adta ki magát, ezután pedig ismerősnek jelölt három lányt - az egyik 12, a másik 13, a harmadik pedig 14 éves volt. Elkezdett velük beszélgetni, és néhány napos ismeretség után külön-külön megkérte őket, hogy találkozzanak vele. Hogy innentől kezdve hogyan alakultak az események, az a videóból kiderül. Nézd meg!

A közösségi média veszélyei

Posted by Korszellem on Monday, 11 January 2016

Persin azt nyilatkozta, szerinte azért rendkívül hatásos a videó, mert mindenki bele tudja képzelni a saját gyerekét ebbe a szörnyű helyzetbe. A srácot egy olyan felvétel inspirálta arra, hogy megvalósítsa ezt a hátborzongató kísérletet, amiben egy 27 éves férfi egy olyan lányt próbált elrabolni, akit előtte az interneten ismert meg. A bűntényt végül a lány apja akadályozta meg. Persin leszögezte, hogy a videó elkészítése előtt mindegyik lány édesapjával és édesanyjával megbeszélte, mit fog írni a fiataloknak. Eszében sem volt trükközni, mindössze hitelesen szerette volna bemutatni, milyen veszélyek leselkednek a kiskorúakra a közösségi média világában.

Ha szerinted is fel kell hívni a fiatalok figyelmét ezekre a veszélyekre, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a videót!
Ezt is ajánljuk: Neked is látnod kell! - Egy kisfilm, ami már milliókat gondolkodtatott el!

Leadfotó: dailydot.com

Szólj hozzá Te is!