Lifestyle

Így illeszkedj be középkorúként egy fiatal munkahelyi csapatba

Manapság már nem ritka, hogy a negyedik x-en túl kell munkahelyet váltanunk, és az sem, hogy ilyenkor egy fiatal csapatba kerülünk. Mit tehetünk, hogyan tudunk beilleszkedni? Szakértőnk, Őri Júlia elárulja.

Mivel találjuk szemben magunkat?

Tudomásul kell vennünk, hogy az élet szinte minden területén több generáció él, dolgozik, tanul együtt, végez közös tevékenységet. A legtöbb, amit tehetünk, hogy megpróbálunk ehhez alkalmazkodni. A munkahelyen felmerülő helyzetekkel szeretnék foglalkozni, tanácsot, javaslatot adni, hogyan tudjuk áthidalni a generációs különbségeket, és segíteni a saját- vagy idősebb kolléga beilleszkedést.

Néhány nagyon speciális területet, ágazatot leszámítva jellemző módon szinte minden korosztály megtalálható egy szervezeten belül. Ezt érdekes, jó dolognak tartom. Sok tanulási lehetőséget biztosít mindenkinek. A sokszínűség mindig sok lehetőséget hordoz, képessé tesz arra minket, hogy árnyaltabban lássuk a közösséget, a céges kapcsolatokat, és ne csak fekete- fehér színben gondolkozzunk. Vannak mikró közösségek, ahol akár kor, akár érdeklődési kör, akár hasonló élethelyzet hozza közelebb egymáshoz a kollégákat.

Személyiségfüggő, de az évek számának növekedése egyre növeli a rugalmatlanságunkat. Talán tartunk új helyzetektől, szorongunk az ismeretlentől, ösztönösen próbáljuk védeni a megszokott, kényelmes világunkat, komfort zónánkat. De egy új munkakörnyezetbe bekerülni fiatalon sem mentes a kihívásoktól. Hát még 40+- osan. Okosan készüljünk fel rá.

Nézzük reálisan a képességeinket, fogalmazzuk meg az erősségeinket, és lehetőleg erre helyezzük a hangsúlyt. Az évek alatt megszerzett tapasztalat sok tartást tud adni, ne szégyelljük felidézni egy-egy sikeres történetünket, szakmai sikerünket.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Ladyclever

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Elindult a kötelező akciózás a magyar élelmiszerüzletekben. Mutatjuk a részleteket.
Lifestyle
A Mérleg szerelmi élete kalandosra sikeredik a következő napokban. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
III. Károly kisebbik fia már azelőtt is merész terveket forralt családja ellen, hogy megismerte volna a feleségét.