Ennyit keresnek idén a vakcinán a gyártók - átlagember számára felfoghatatlan az összeg

Olyan mértékű a vakcinagyártó vállalatok profitja, ami ép ésszel szinte felfoghatatlan.

Tízmilliárdokat kasszíroznak a vakcinagyártók

Az elemzők által vártnál nagyobb lett a Johnson & Johnson (J&J) profitja a második negyedévben – jelentette a Reutersre hivatkozva az MTI. Az amerikai egészségügyi-kozmetikai cég egyszeri tételek nélküli negyedéves részvényarányos adózott eredménye 2,48 dollár lett, felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szereplő 2,28 dollárt és jócskán meghaladta a koronavírus-járvány által különösen sújtott, tavalyi második negyedévi 1,67 dollárt. Az adózott eredmény a tavalyi második negyedévi 3,63 milliárd dollárról 6,28 milliárd dollárra ugrott.

A cég bevétele a második negyedévben 23,31 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 18,34 milliárd dollárról. A J&J kedden az idei részvényarányos eredményvárakozását 9,60-9,70 dollárra változtatta az eddigi 9,40-9,60 dollárról.

A J&J idén 2,5 milliárd dollár bevételt vár a koronavírussal szembeni vakcina (Janssen) eladásából. Ezzel együtt a teljes bevétele 93,8-94,6 milliárd dollár lesz. A Pfizer bevétele saját vakcinájának idei eladásából 26 milliárd dollár, a Modernáé pedig 19,2 milliárd dollár körüli lesz.

Rekordösszegeket kasszíroznak a gyártók a vakcinák után

Fotó: 123rf

A Semmelweis Egyetem rektora szerint érdemes felvenni a harmadik oltást, Merkely Béla azt is elárulta, kiknek érdemes kérniük az újabb adag vakcinát.

Leadfotó: 123rf

Oldalak