Kilencvenszer oltatta be magát Covid-vakcinával, aztán kereskedni kezdett az oltási igazolványokkal

Németországban történt az eset, a hatvan esztendős elkövető hónapokon át folytatta a csalást, lebukása azonban elkerülhetetlen volt.

Oltáselleneseket segített a csalásával

Kilencvenszer oltatta be magát koronavírus elleni vakcinával egy hatvan esztendős német férfi, hogy aztán kereskedni tudjon az így megszerzett oltási igazolványokkal - jelentette az AP News a német hírügynökség hírére hivatkozva. Az elkövető olyan személyek számára akart oltási igazolványt biztosítani, akik alapjában véve oltásellenesek, mégis szeretnének hozzájutni a nagyobb mozgásszabadságot biztosító dokumentumhoz.

A 60 esztendős csaló a kelet-németországi Magdeburg városából származik, nevét a helyi adatvédelmi szabályoknak megfelelően a sajtó nem hozta nyilvánosságra, az mindenesetre kiderült, hogy hónapokon át folyamatosan űzte törvénybe ütköző tevékenységét, különböző szászországi oltóközpontokban részesült a vakcinációban, s a rendőrségnek csupán áprilisban sikerült tetten érnie.

A gyanúsítottat végül a szászországi Eilenburg egyik oltóközpontjában fogták el, a helyszínen ugyanis két egymást követő napon is jelentkezett a vakcina felvételére. A hatóságok számos üres kártyát foglaltak le a gyanúsítottól, valamint megindították a büntetőeljárást is. A csalót nem vették őrizetbe, ám oltási igazolványok jogosulatlan kiadása, továbbá okirat-hamisítás miatt jelenleg is nyomozás folyik ellene.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a nagyjából 90 Covid-oltás milyen hatással lehet a férfi szervezetére.

Fotó: 123rf

A legújabb tanulmányok a cukorbetegséget is felvették a Covid-19 lehetséges hosszú távú következményeinek listájára.

Leadfotó: 123rf

Oldalak