Lifestyle

Kilencvenszer oltatta be magát Covid-vakcinával, aztán kereskedni kezdett az oltási igazolványokkal

Németországban történt az eset, a hatvan esztendős elkövető hónapokon át folytatta a csalást, lebukása azonban elkerülhetetlen volt.

Oltáselleneseket segített a csalásával

Kilencvenszer oltatta be magát koronavírus elleni vakcinával egy hatvan esztendős német férfi, hogy aztán kereskedni tudjon az így megszerzett oltási igazolványokkal - jelentette az AP News a német hírügynökség hírére hivatkozva. Az elkövető olyan személyek számára akart oltási igazolványt biztosítani, akik alapjában véve oltásellenesek, mégis szeretnének hozzájutni a nagyobb mozgásszabadságot biztosító dokumentumhoz.

A 60 esztendős csaló a kelet-németországi Magdeburg városából származik, nevét a helyi adatvédelmi szabályoknak megfelelően a sajtó nem hozta nyilvánosságra, az mindenesetre kiderült, hogy hónapokon át folyamatosan űzte törvénybe ütköző tevékenységét, különböző szászországi oltóközpontokban részesült a vakcinációban, s a rendőrségnek csupán áprilisban sikerült tetten érnie.

A gyanúsítottat végül a szászországi Eilenburg egyik oltóközpontjában fogták el, a helyszínen ugyanis két egymást követő napon is jelentkezett a vakcina felvételére. A hatóságok számos üres kártyát foglaltak le a gyanúsítottól, valamint megindították a büntetőeljárást is. A csalót nem vették őrizetbe, ám oltási igazolványok jogosulatlan kiadása, továbbá okirat-hamisítás miatt jelenleg is nyomozás folyik ellene.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a nagyjából 90 Covid-oltás milyen hatással lehet a férfi szervezetére.

Fotó: 123rf

A legújabb tanulmányok a cukorbetegséget is felvették a Covid-19 lehetséges hosszú távú következményeinek listájára.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…
Egészség
Tényleg odafigyelsz a körmeidre? Lehet, hogy manikűröztetsz, vagy magadnak reszeled és fested őket, de szánsz egy percet arra, hogy rendesen megvizsgáld őket?
Sztárok
Egy török művésznek köszönhetően ma már nem nehéz elképzelni, hogyan nézne ki Amy Winehouse, Heath Ledger vagy Diana hercegné, ha még mindig köztünk lennének.