Kísérteties egybeesések: ugyanazon a napon süllyedt el a Titanic, és égett le a Notre Dame

A történelem két - mondhatni - legtragikusabb eseménye ugyanazon a napon történt (április 15-én), amely egyesek szerint aggodalomra adhat okot. Ha jobban megvizsgáljuk ezt a dátumot, akkor kiderül, hogy még számos baljós esemény fűzödik április 15-höz. Véletlen lenne, vagy talán ez lesz az új péntek 13?

Baljós dátum

  • 1912. április 15-én a világ leghíresebb hajója, a Titanic elsüllyedt Newfoundland partjainál, miután egy jéghegybe csapódott. Több mint 1500 ember vesztette életét a világ legtragikusabb és leghírhedtebb tengeri katasztrófájában.
  • 1865. április 15-én Abraham Lincoln elnök elhunyt, miután előző este John Wilkes Booth lelőtte. Ez a történelem egyik leghíresebb merénylete is. Lincoln az Egyesült Államok 16. elnöke volt, a merényletet pedig egy színházban hajtották végre.
  • 1989. április 15-én 96 embert gázoltak el a Hillsborough Stadionban. Ez egy olyan baleset volt, amelyre örökre emlékezni fogunk - nevezetesen a szervezők hibája miatt több mint 54 ezer szurkolót engedtek be szabadon a 39 000 néző befogadására alkalmas stadionba. Később valaki kinyitotta a védőkerítést, aminek következtében 96 Liverpool-szurkoló meghalt, és több mint 700 ember megsebesült.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2