Lifestyle

Kis Sándor a gyermekei békéjéért áldozta életét – Megszólalt a háború magyar hősi halottjának özvegye

A magyar származású hősi halott felesége maga jelentette be a közösségi oldalán, hogy a tengerészként szolgáló Kis Sándor elhunyt az ukrán-orosz háborúban. A hadiözvegy most a Borsnak nyilatkozott.

Rakétatámadás áldozata lett

Meghalt az ukrán-orosz háborúban egy magyar gyökerekkel is rendelkező kárpátaljai katona. A 29 éves Kis Sándor tengerész egy rakéta becsapódása következtében hunyt el. Felesége, Mária a Borsnak elmondta: fontosnak tartja, hogy az egész világ megismerje Sándor történetét, aki tíz éve teljesít szolgálatot az ukrán hadseregben, a terrorellenes alakulat tagjaként. Az orosz megszállás alatt a Krím-félszigeten tartózkodott. „A férjem a hivatásának tekintette a katonaságot. Az életét áldozta a hazáért” – mondta el Mária.

Néhány perccel a rakétatámadás előtt beszéltünk vele. Amikor a robbanás bekövetkezett, próbáltam Sándort telefonon hívni, de nem lehetett. Akkor még azt gondoltam, csak nincs térerő, neki nem eshetett semmi baja” – fogalmazott az özvegy. Az asszonyt viszont nem hagyta nyugodni, hogy a hitvese egy ilyen ütközet után később sem jelentkezik nála, ezért felvette a kapcsolatot a hadsereggel.

Megnézték a halottak nevét tartalmazó listát. Sándor nem szerepelt rajta. Beküldtek a sebesülteket ellátó kórházba. A sürgősségi osztályon nem kezelték a férjemet. Amikor ez kiderült, le kellett mennem a halottasházba. 12 elhunyt feküdt ott, köztük nők is. Megnéztem az élettelen testeket, és felfedeztem köztük Sándorét is. Az arca alig volt felismerhető, de a mellén levő névcímke sértetlen maradt. Így oszlott el minden kétségem. Az én férjem halt meg” – nyilatkozta a lapnak a hadiözvegy.

Mária hisz benne, hogy férje áldozata nem hiábavaló. „Sándor a gyermekei békéjéért áldozta életét. Hiszem, nekem már nincs más feladatom, mint az, hogy megőrizzem az emlékét, és a két kisfiunk álmát megvalósítsam. György és Vaszelij örökké emlékezni fog az édesapjára. Erről gondoskodom.

Büszke vagyok a férjemre! Hiszek a gyermekeim szép jövőjében, a jobb életében, ugyanakkor mérhetetlenül fáj, hogy a fiaink apa nélkül fognak felnőni. A háború tönkretette az életünket, és elvette a hitvesemet” – tette hozzá Mária.

A korábbi Miss Grand Ukraine közösségi oldalain nyilatkozta, hogy akár életét kockáztatva is megvédi nemzetét Vlagyimir Putyin orosz inváziója ellen. Lemond a modellkedésről és csatlakozik a fegyveres ellenálláshoz.

Leadfotó: MTI/AP/Marienko Andrew

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Sokszor éri baleset a körmeinket, éppen emiatt előfordul, hogy muszáj a többit is lereszelni. De ne aggódj, röviden hosszon is nagyon jól mutatnak az egyes manikűrök.
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.