Decemberi kínai horoszkóp: zűrt hoz a Patkány hava

Szerelmet is hozhat a hónap a kínai asztrológia szerint, de nem minden gond nélkül! Olvasd el szakértőnk, Padma decemberi előrejelzését!

December 7-én kezdődik Fa-Patkány hava

Már kaptunk egy kis ízelítőt a télből, lehűlt a levegő, és egy pici hóesés is előfordult itt-ott. De ha másból nem annyira – a nappalok rövidüléséből egyértelműen érezhető a téli Víz időszak energiája. A Víz elem „zárja le” az elemek körforgását az új ciklus előtt. Megáll minden, nincs külső aktivitás, valamilyen szinten valamennyien téli álmot alszunk. Olyan értelemben legalábbis, hogy ez a befelé fordulás időszaka, amely nagyszerű lehet például egy számvetés átgondolására, mire jutottunk a lassan lezáruló Kutya évében? Mi állhat még előttünk a hátralévő 2 hónapban? (A kínai újév februárral fog kezdődni.) Bizony még folytatódik az erőteljes jang energia felforgató, átalakító ereje, de életünk alapjai talán már láthatóan átrendeződtek – annak ellenére, hogy ez a folyamat sokszor igen nehézkesnek, lassúnak tűnt. 2 hónapig még ez az energia adja a hátteret a havonta változó minőségekhez: december 7-től a Fa-Patkány havához.

A Fa elem az előző Disznó hónapjában is erőteljes volt a téli időszak ellenére. Decemberben is erőt kap ez a kreatív energiákat mozgató, lelkesedést hozó elem, és a nagy stagnálás közepette valamennyi növekedésre is figyelmesek lehetünk majd életünk bizonyos területein. Hogy ezt valóban megtapasztalhassuk, meg kell mozgatnunk erőinket, és mint a sziklás talajból a fának, fel kell szívnunk az utolsó csepp vizet is. Most nincs kertész, nincs babusgatás, magunknak kell felkutatnunk az éltető energiákat. De a Jang Fa hatalmas erejének és kitartásának köszönhetően ezt meg is fogjuk tudni tenni. Igaz, hogy télen alapvetően nem erős a Fa elem, a természet nagy része már visszahúzódott, az erdők lekopaszodtak, de gondoljunk az örökzöldekre! Léteznek gyönyörű hatalmas fenyők, tuják, amelyek ilyenkor sem dobják le lombjukat, és törzsükben, ágaikban nem áll le az éltető nedvek keringése. Ráadásul különösen jól megélnek a sziklás talajon is. A Fa elem ezen arculata jellemzi a decembert, amikor a karácsonyt is ünnepeljük majd. Ha csak mélyebben elgondolkodunk ezeken az analógiákon, máris kapcsolódunk ehhez az energiához, és meghívhatjuk életünkbe.

Ez fontos lesz, mert azt vehetjük észre, hogy egyedül maradtunk terveink megvalósításával, pont, mint egy hegytetőn álló magányos fa. De ne csüggedj, mert meg fogod tapasztalni, hogy nincs is szükséged segítőkre. Ha nem adod fel, elégedetten veregetheted majd meg saját vállaid. Sehogy máshogy nem juthatsz önnön erőd tudatához, ez lesz ebben a hatalmas ajándék.

Mit hoz pontosabban a Patkány hónap? Olvass tovább a következő oldalon!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!