Két zöldség, amit soha ne tárolj egy helyen

Létezik két gyakori zöldség, amelyet soha nem szabad egymás mellé tenni, mert egymásra gyakorolt hatásuk miatt mindkettő gyorsabban tönkremegy.
A friss élelmiszerek titka a helyes tárolás
Az emberek többsége hajlamos arra, hogy a zöldségeket egyszerűen egy helyre rakja a konyhában vagy a hűtőben anélkül, hogy különösebb figyelmet fordítana a megfelelő tárolásra. Pedig sok múlik azon, hogy egyes élelmiszereket hogyan és hol tartunk. Mindannyian ismerjük azt a csalódást, amikor néhány nap után a gondosan kiválasztott paradicsom megpuhul, a krumpli kicsírázik, vagy a hagyma megpenészedik.
Sokan nem tudják, de bizonyos zöldségek és gyümölcsök olyan gázokat bocsátanak ki, amelyek befolyásolják a körülöttük lévő más élelmiszerek élettartamát. Ha rosszul párosítjuk őket, az egyik túl gyorsan megérik, a másik pedig hamarabb rothadásnak indul. Ez nemcsak pazarláshoz vezet, hanem felesleges bosszúságot is okoz. Két nagyon gyakran fogyasztott zöldség esetében pedig különösen fontos, hogy soha ne tárold őket együtt.
Leadfotó: 123RF