Lifestyle

Nemcsak egészségesebb lesz a kenyér, de még fogyhatsz is vele, ha így fogyasztod

Mostanában egyre több olyan videós tartalmommal találkozhatsz a TikTokon, mely szerint a kenyér sokkal egészségesebb, ha fogyasztás előtt mélyhűtőben tárolod.

Tényleg érdemes hűtve tárolni a kenyeret?

Az ismét virálissá vált téma kapcsán most Duane Mellor dietetikus is elmondta a véleményét: a szakértő ismertette a videómegosztó portálon terjedő teória lényegét. A kenyérsütés következtében megkocsonyásodó és megdagadó élesztő könnyebbé teszi az emberi sejtek számára a glükóz megkötését, ami növeli az inzulinszintet. Ez előbb-utóbb az éhségérzet megnövekedéséhez, sőt hízáshoz is vezethet.

Ha viszont fogyasztás előtt mélyhűtőben tároljuk a kenyeret, a megdagadt élesztő összezsugorodik, az emésztőenzimek pedig nehezebben oldják fel, vagyis az emberi szervezet nehezebben jut hozzá a benne lévő cukorhoz.

Az összezsugorodott élesztők később kisebb eséllyel vezethetnek majd magas vércukor-, illetve inzulinszinthez.
Kattints a további képekért!

Édességek, tejföl, túró, kefír és sajt is található az érintett termékek között - derül ki a Nébih által közzétett adatokból.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sztárok
Richard Gere meglehetősen későn vált édesapává: a világhírű színész 50 esztendős is elmúlt, amikor megszületett első gyermeke, Homer. A sztárcsemetére a filmcsillag minden rajongója kisfiúként...
Lifestyle
Két lehangoló vereség után a magyar válogatott - a 24 éves Csoboth Kevin góljával - legyűrte Skóciát, de vajon az utolsó csoportmérkőzésen aratott diadal valóban elegendő lesz a továbbjutáshoz?
Utazás
A 2024 MK nevű kisbolygó 295 ezer kilométerre közelíti majd meg a bolygónkat, vagyis a Föld-Hold távolságon belülre fog kerülni.