Ha így tárolod a kenyeret, akár egy hétnél tovább is eláll: nem penészedik meg, és olyan friss marad, mint amikor megvásároltad!

A kenyér esetében az a legnagyobb probléma, hogy hamar kiszárad, valamint meg is penészedik, főleg akkor, ha rosszul tároljuk. Cikkünkben mutatunk egy trükköt arra vonatkozólag, miben érdemes tartani a frissen vásárolt péksüteményt!

Így előzheted meg, hogy a penész felüsse a fejét

Nincs is jobb dolog annál, mint hétvégén reggel elmenni egy közeli pékségbe, és venni egy még meleg, friss és ropogós, illatos kenyeret, amit aztán a családdal közösen fogyasztunk el zöldségek, felvágottak vagy akár kencék társaságában. Persze az otthon, saját magunk által sütött kenyér a boltban vásároltnál sokkal finomabb, nem mindenkinek van kedve egy hosszú munkanap végén még nekiállni dagasztani, és ez teljesen érthető is. A hangsúly azonban a kenyér és a többi péksütemény esetén is a tároláson van: mindegy, hogy vásároljuk a kenyeret, vagy esetleg mi magunk készítjük el, fontos néhány alapszabályt betartani azzal kapcsolatban, miben tartjuk, míg el nem fogy. Galériánkban mutatunk egy trükköt, amellyel kedvenc kenyered akár több mint egy hétig is megőrizheti frissességét és ropogósságát, de a penész sem fog megjelenni rajta, ha így tárolod!

A legtöbb ember zacskóban, fa vagy fém kenyértárolóban tartja otthon a pékárukat, ez azonban a szakértők szerint egyáltalán nem a megfelelő tárolási módszer eltarthatóság szempontjából, ugyanis ezekben a kenyér gyorsan kiszáradhat, és megjelenhet rajta a penész is, aztán dobhatjuk ki az egészet 1-2 nap után a kukába.
Kattints a további képekért!

Egy nagyon különleges és drága sajtról van szó. Legalábbis így akarják nekünk eladni, pedig nagyon könnyű elkészíteni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Sokan töltik az okostelefonjukat maguk mellett az ágyban - írja a TWN.hu. Igen ám, de ez nemcsak a készülék, hanem a tulajdonosa számára is komoly veszélyeket rejt.
Lifestyle
A Nyilast pozitív energiák veszik körbe, használja ki őket! Napi horoszkóp.
Sztárok
1997. július elsején ünnepelte 36. születésnapját a hercegné: akkor még nem tudta, de ez volt számára az utolsó.