Tudtad? Valójában csak eddig jó lefőzve a kávé - kevesebb ideig áll el, mint gondoltuk

A kávé igazi életmentő reggeleinken, de vajon tudjuk, meddig tartható el biztonságosan, ha egyszer már lefőztük? A válasz meglepőbb lehet, mint hinnéd.
Mi történik a lefőzött kávéval pár óra, vagy akár egy nap után?
A kávézás nem csupán egy reggeli rutin, sokak számára szinte szertartás. Egy jó fekete illata már önmagában képes életet lehelni a legálmosabb pillanatokba is, és aligha akad olyan irodai asztal vagy otthoni konyhapult, ahol ne gőzölögne valamilyen formában. Az emberek különböző módokon fogyasztják: van, aki rögtön lefőzi reggel, mások nagyobb adaggal készülnek, hogy egész napra elég legyen. A kávé tehát nemcsak élvezet, hanem praktikum is – vagy legalábbis annak tűnik. A tárolás kérdése azonban sokszor háttérbe szorul, ahogy az is, hogy mi történik, ha az előző napi kávéval indítjuk újra a reggelt. Miközben számos étel és ital könnyen romlik, mégis hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a kávé kivétel. Pedig sokszor a legártatlanabb dolgok rejtenek komolyabb veszélyeket. Ha tejtermékekről, halról vagy főtt ételekről van szó, azonnal eszünkbe jut, hogy megromolhatnak – de vajon a kávé semlegesíti a szabályokat?
A válaszhoz az alábbiakban jutunk el – kattints tovább, ha kíváncsi vagy, meddig jó igazán a lefőzött kávé!