Tejjel, cukorral, feketén? Nem is gondolnád, pedig oka van annak, hogyan iszod a kávét

A legtöbb ember életében a kávézás különleges helyet foglal el, de azt kevesen tudják, hogy nem véletlenül isszák úgy a keserű, forró nedűt, ahogyan.

Új kutatás született

Sokan képtelenek lennének elképzelni az életüket kávé nélkül: nemcsak azért van rá szükségük, mert reggelente segíti őket a felébredésben, hanem mert kihagyhatatlan rituáléként épült be a mindennapjaikba. A kávézás ezen felül barátnős programként, randevúként vagy kikapcsolódásként is szolgálhat, ráadásul ma már számtalan formában fogyaszthatjuk a világszerte népszerű élvezeti cikket. Tejeskávé, kapucsínó, espresso, americano, ristretto – csak néhány azon gyakori kávétípusok közül, amiket már mindenki kipróbált legalább egyszer. S bár a kávé szerelmesei mind egyetértenek abban, hogy milyen fontos szerepet tölt be az életükben a koffeines ital, a fogyasztási szokások merőben eltérnek egymástól – ez pedig nem véletlenül van így. Kíváncsi vagy arra, miért szeretik egyesek tejjel és cukorral, míg mások szigorúan csak feketén a kávét? Olvass tovább a galériánkban!

A Northwestern Egyetem szakemberének vezetésével nemrég elvégeztek egy kutatást, melynek során azt vizsgálták, mi határozza meg azt, hogy feketén vagy ízesítve isszuk-e a kávét. Nem is gondolnád, de tudományos magyarázat húzódik az okok mögött…
Kattints a további képekért!

Mi se tudnánk elképzelni az életünket kávé nélkül, de nagyon nem mindegy, mikor fogyasztjuk el azt a csésze folyékony energiát.

Leadfotó: 123rf

Oldalak