Lifestyle

Blokád alá vonták a Margit hidat a KATA-törvény ellen tüntetők

A tüntetők a törvényjavaslat sürgősségi vitája, illetőleg a zárószavazás kijelölt, kora délutáni időpontjáig blokkolni kívánják Budapest egyik legforgalmasabb hídját.

"Ne írd alá, Kata!"

A Femcafe.hu is beszámolt róla, hogy ma délelőtt 10 órakor a Parlament előtt tüntettek majd azok, akik nem értenek egyet a KATA tervezett átalakításával. Az eseményre a Facebook felületén keresztül lehetett jelentkezni: több mint 15 ezer reakció érkezett, körülbelül 3 ezren jelezték, hogy részt is vesznek a tüntetésen, nagyjából 13 ezren pedig érdeklődésüket fejezték ki. A leírás szerint a tüntetést egyórásra tervezték, azaz 11-kor fejeződött volna be. A demonstrálók azonban mostanra megbénították a Margit hidat - írja a Telex.hu -, s sajtóértesülések szerint a törvényjavaslat sürgősségi vitája, illetőleg a zárószavazás kijelölt, kora délutáni időpontjáig blokkolni kívánják Budapest egyik legforgalmasabb hídját.

"Ez normális? Hogy mindenkit ki kell tiltani szinte a KATA-ból? Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás! Szólaljunk fel emberek! Figyelem! Mivel alakult egy spontán gyülekezés, ezért kérem az összes résztvevőt, hogy saját felelősségre tevékenykedjen!" - olvashattuk a tüntetés Facebook-oldalán. A megmozdulás délelőtt 10 órakor vette kezdetét, ekkor körülbelül százan voltak a téren. A tüntetés egyébként nem rendelkezett konkrét programmal, sőt esetleges felszólalókról sem érkeztek hírek. A tüntetők kisebb csoportokban álldogáltak a téren, illetve beszélgettek, egyesek pedig transzparenseket is hoztak magukkal. Az esemény békés körülmények között zajlott, jelentősebb rendőri készültség sem volt. A tüntetésen több ellenzéki politikus is megjelent, majd néhány perccel 11 óra előtt Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke skandálni kezdte, hogy zárják le a Margit-hidat. Ezt követően a tömeg egy része a Kossuth térről a Margit híd irányába indult, ahol számos ételfutár készült már a híd spontán blokádjára. A tömegben a Momentum és a DK politikusai is feltűntek.

A tüntetők a híd közepén, a Margit-sziget bejáratánál álltak meg, ahol Novák Katalin köztársasági elnöknek is üzentek, hiszen a következőt skandálták: "Ne írd alá, Kata!"

Lapozz, a cikk nem ért véget!

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Sztárok
Seann William Scott az ezredforduló meghatározó tinivígjátéka mellett a Cool túrában, a Végső állomásban, a Jay és Néma Bob visszavágban és Az Amazonas kincsében is feltűnt, viszont valamiért nem...
Lifestyle
A hagyományoknak megfelelően idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette el a magyar futam nyertes trófeáit.
Lifestyle
Az időzítés jelentős hatással lehet a szervezet működésére és az általános egészségi állapotra.