Lifestyle

Államcsődhöz vezethet a KATA átalakítása és a rezsiár-növekedés?

A Fővárosi Közszolgáltatói és Közszolgálati Szakszervezetek Szövetség szerint a magyar kormány két közelmúltbéli intézkedése (a KATA-törvény módosítása és a rezsiár növelése) a vártnál is komolyabb pénzügyi problémákat idézhet elő.

Sokaknak fáj a kormány két új intézkedése

Az elmúlt hetekben a Femcafe.hu-n is több cikk született már a magyar kormány két közelmúltbéli intézkedéséről, melyek jelentős tiltakozási hullámhoz vezettek a társadalomban: az egyik a KATA-törvény módosítása - melynek értelmében az adónemet mostantól egy sokkal szűkebb célcsoport választhatja majd, az eddigi katások körülbelül 80 százaléka kénytelen teljesen újragondolni a tevékenységét, ehhez pedig csak pár hónap áll rendelkezésükre -, a másik pedig a rezsicsökkentés "átalakítása": mostantól csak azok a háztartások használhatják ki a rezsicsökkentés előnyeit, ahol a fogyasztás nem lépi túl az átlaghatárt - ezen felül mindenkinek a piaci árat kell fizetnie.

A Fővárosi Közszolgáltatói és Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (FÖX) szerint a váratlan, és érdemi egyeztetések nélkül történt KATA-módosítás és a rezsidíj módosítása akár államcsődhöz is vezethet - írja cikkében a HVG.hu. A FÖX felszólította a magyar kormányt, hogy mielőbb kezdjen egyeztetést a különböző társadalmi csoportokkal, köztük a szakszervezetekkel.

Fotó: 123rf

Lapozz tovább, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Pár nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a 82 éves legendás színész ismét apa lesz, azonban nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, nem éppen felhőtlen apai boldogság övezi ezt az eseményt A...
Lifestyle
A csalók kreativitása végtelen, a banki adataink után most az e-mail fiókokon keresztül támadnak, méghozzá nem is akárhogyan.
Fashion&Beauty
Egyre népszerűbb a vegán bőr, de tudod pontosan, hogy miből is áll össze ez az anyag?