Értékesítőből vállalkozó: egy magyar sikersztori, ami téged is megihlet

Szakértőnk, Eideh Titanilla karrieredzőként már számos álláskeresőnek segített megtalálni álmai munkáját. Ilyen volt Zsolt is, aki végső elkeseredésében fordult hozzá. Olvassátok el inspiráló történetét!

Értékesítőből vállalkozó

Zsolt számos tanácsadónál járt, közel 600 HR-eshez vagy fejvadászhoz jutott el a CV-je, de nem kapott pozitív visszajelzést. Végső elkeseredésében fordult hozzám. Elküldte az önéletrajzát, első találkozásunk alkalmával pedig kiderült, hogy a fő probléma az, hogy a CV-je nem tükrözi a személyiségét. Később arra is rájöttem, hogy azért is ütközött akadályokba, mert jóval több van benne, mint egy egyszerű értékesítő vezető.

Amikor Zsolttal 6 hónappal ezelőtt találkoztam, láttam benne azokat a képességet, amiket sok fejvadász, karrier tanácsadó, executive coach korábban nem vett észre. Ő is nagyon jól érezte azt magában, hogy változásra van szüksége, és többre képes, mint amivel a munkahelyén megbízták.

Úgy láttam, hogy bizonytalan önmagában, mint a legtöbb ember az életben. Én, mint karrieredző a hozzám fordulóknak elsőként a belső értékeit próbálom megtalálni, kihangsúlyozni, és csak ezután keressük meg a számára megfelelő munkát, hivatást, életfeladatot. Így segítem az útkeresőket az elhelyezkedésben, a vállalkozás elindításban.

Az első feladatokat - mint amilyen például az önismeret, önértékelés - Zsolttal együtt oldottuk meg, hogy építse az egészséges önbizalmát, mert önbizalom nélkül sajnos nem érhet el sikereket az élet egyik területén sem. Az is javítja önbizalmunkat, ha olyan dolgokkal foglalkozunk, amiktől nagyon félünk. Következetesen szükséges megdolgozni érte nap mint nap. Fontos, hogy az embernek legyen hite, és hogy bízzon magában. Mindig emlékeztesse magát arra, hogy igenis alkalmas erre a munkára és meg tudja csinálni.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: The Balance

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!