7 híres esemény, ami meglepő módon ugyanabban az évben történt

A legdurvább az, hogy Erzsébet királynő és Marilyn Monroe egy évben született.

1. 1889: Elkészült az Eiffel-torony, Vincent van Gogh pedig megfestette a Csillagos éj című képét

Párizs talán legikonikusabb látványossága, az Eiffel-torony az 1889. évi világkiállításra készült, és az eredeti tervek szerint az esemény után azonnal lebontották volna. Szerencsére végül másképp döntöttek, így máig láthatják a turisták az építményt, ami a tervezőcég tulajdonosáról, Gustave Eiffelről kapta a nevét. Ugyanebben az évben egyébként egy másik nagy esemény is történt: Vincent van Gogh megfestette leghíresebb művét, a Csillagos éj című alkotást.

2. 1988: Feltalálták a touch padet, illetve a Time a Föld bolygót választotta az év emberének

1988-ban bemutatták a touch pad első változatát, amit George Gerpheide talált fel, és ami hamar kiszorította a piacról a joystickokat. Szintén erre az évre datálható, hogy a Time a Földet választotta az év emberének: így akarták felhívni a figyelmet arra, mekkora veszélyt jelenthet a bolygónkra nézve a nukleáris háború.

3. 1912: Megjelentek a vitamintabletták, a Titanic viszont elsüllyedt

A vitamintabletták "megalkotását" Casimir Funk lengyel kutatónak köszönhetjük, előtte az emberek csak az étkezésük révén tudtak hasznos tápanyagokat, ásványi anyagokat, vitaminokat bevinni a szervezetükbe. Egy másik nagy esemény is ebben az évben zajlott: a Titanic 1912. április 14-én jéghegynek ütközött és elsüllyedt.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: brightside.me

Oldalak

Szólj hozzá Te is!