Lifestyle

Ezzel a módszerrel megjósolhatod a saját jövődet - csupán 2 percbe telik

Te is csak unaloműző játékhoz használtad eddig a francia kártyát? Pedig akár a jövődet is kiderítheted vele. Mutatjuk, hogyan!

Francia kártya

Az első paklik a 14. században jelentek meg, bár egyesek szerint a kínaiak már i. e. 3000 körül „feltalálták” a mai kártyák elődjét - írja az astronet.hu. Egy másik történet szerint VI. Károly francia királyhoz fűződik a pakli története, állítólag az ő szórakoztatására készült el az első adag kártya a 15. században. Annyi biztos, hogy a régi kártyacsomagok manapság már milliós nagyságrendekért cserélnek gazdát, erre szakosodott gyűjtőkkel is találkozni. A franciák nevet is adtak a figurás lapoknak, a színeket pedig a spanyolok Kehelynek, Kardnak, Treffnek és Érmének keresztelték el, míg a németek Szív, Harang, Levél és Makk névvel illették.

Francia kártya az asztalon pakli

Az előkészületek

Válogasd ki a figurás lapokat (a királyokat, a dámákat, a bubikat és az ászokat) a pakliból, és tedd félre őket, ezekre ugyanis nem lesz szükség a jövendöléshez. A többi lapot fordítsd lefelé, majd keverd meg a paklit. Húzz ki 3 kártyát, és sorban fektesd őket magad elé. A bal oldali a múltat jelképezi, a középső a jelenre utal, a jobbra lévő pedig a jövővel kapcsolatban ad tanácsot. Fordítsd hát fel a lapokat, és keresd ki a hozzájuk tartozó értelmezést!

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A 27 esztendős divatmodell mindenkit lehengerelt a The Apprentice című film cannes-i premierjén: a világsztár átlátszó ruhában, melltartó nélkül hódított a vörös szőnyegen.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.